Z KUŞAĞI VE ANNELER GÜNÜ

Z  KUŞAĞI VE ANNELER  GÜNÜ


              Evimizin her odasının teknolojiden nasibini aldığı dönemdeyiz.  İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri servisleriyle okullarına ya da  kurslarına  gidip  sonra da evlerine dönüyorlar. Bir kısmı da eve dönmek yerine dışarda takılmayı tercih edip ilerleyen saatlerde evlerine dönüyorlar.   İşte  bu Z kuşağı da  teknolojiden  fazlaca nasiplenmiş durumdalar. Öyle ki eve gelip, daha  serviste  beraber oturduğu  arkadaşıyla yazışmalara başlar oldular.  Birde iş hayatı yoğun olan anne baba varsa tamam.  Okul dönüşü tablet, telefon, oyun konsolunun başında olmak kaçınılmaz oldu.  Okul öncesi ve ilkokuldaki çocuklar aileleriyle biraz daha vakit geçirseler de  3 sınıfta onlarda yavaşça odalarına çekilmeye yada teknolojiye yenilmeye başlıyorlar.  Okullar  birçok etkinlikler yaparak durum aşılmaya çalışılsa da maalesef hal bu.


           İlginç olansa bu gençliğin  sosyal medya hesaplarına göz attığınız da anne sevgisine  baba sevgisine dair çok güzel paylaşımlar ve sözler bulabilirsiniz. İlginç çünkü evde anne babasının yüzünü zor gören hatta odasına bir şey isteyecekse bunu  mesaj yoluyla halleden bir gençlikten bahsediyorum. Dışarı çıkmak  için mesajla izin alan gençlik. İşte bu gençliğin anneler günü de aynı ilginçlikle geçer çoğu zaman. İnternetten ya da babasının direktifiyle bir hediye bulup alır.  (Neyse ki Borcamın modası geçti.)  Hediyeyi taktim etme  ritüeli 15dk ancak.  Birde erkek çocuksa bu 5-7 dk arasında değişiklikgösterebilir. Sonra tabletin başına.


            Çok da karamsar olmayalım büyük şehirlerde durum bu iken küçük  yerlerde yada okulöncesi ve İlkokulun 1-2.sınıfındaki   Z  kuşağı biraz daha anılarımızdaki  o anneler gününü yaşatmaya çalışıyorlar. 

  

              Hani hediyelerimizi almak için para biriktirdiğimiz yetmese de babadan takviye yaptığımız yıllarda olduğu gibi.  1-2 gün önceden hediye  alınıp annenin görmeyeceği yere saklanır.  Beklenen pazar günü geldiğinde kahvaltı hazırlamak için baba ile işbirliği yapılır.  Kahvaltıdan sonra kutlama  ve hediye taktimi ritüeli gerçekleşir.  Evde ki herkes hediye konusunda fikrini söyler. Gün içerisinde anne memnuniyetini ara ara  dile getirir.  Burada bitmedi anne hediye almanın mutluluğunu altın gününe gittiğinde de arkadaşlarıyla paylaşır. Anneler günü  öyle  15 dk ile bitmez etkisi birkaç gün devam eder. Tabi bu arada hediye parasını biriktirmekte  biraz zorladıysa  uyanık   hediyeye çok para verdiğini dile getirip annesini de tırtıklamayı  da  ihmal etmez.


                  Eğer teknolojinin her şeyi hızla tükettiği bu dönemde;   böyle güzel ve  biraz nostaljik bir gün yaşıyorsanız ya da annenize yaşatıyorsanız ne mutlu. Güzel anılar biriktireceğiniz anneler günü dileğiyle, Tüm annelerin, anne adaylarının, vatana hayırlı evlat yetiştirmiş  annelerin  ve yüreği çocuklara yardımla dolu tüm kadınlarımızın ANNELER GÜNÜ  KUTLU OLSUN.

 

12/05/2018

Bilsen ŞAHİN

Eğitim Danışmanı ve Öğrenci Koçu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.