Yolcu Dergisi yeni sayısını Nuri Pakdil'e ayırdı

TARİH Haber Girişi : 05 Kasım 2014 15:25
Yolcu Dergisi yeni sayısını Nuri Pakdil'e ayırdı
Samsun'da yayın yapan Edebiyat ve kültür ağırlıklı Yolcu Dergisi yeni sayısıyla okurlarının karşısına çıktı
 Samsun'da yayın yapan Edebiyat ve kültür ağırlıklı Yolcu Dergisi  yeni sayısıyla okurlarının karşısına çıktı
Yolcu Dergisi yeni sayısını Nuri Pakdil'e ayırdı
75. YÜRÜYÜŞÜNDE YOLCU: "İNSANI SAVUNMAK İNSANA KARŞI"

BU SAYIDA:

ŞİİR *mustafa yıldız  *bülent sönmez *mehmet aycı *ayşe bağca  ÖYKÜ *müştehir karakaya *cihangir islam akgül  *ömer idris akdin *tayyip atmaca *mustafa oral  *ibrahim arpacı  DENEME *cemre bedir *faik öcal  DÜŞÜNCE *ali korkmaz *şahin doğan  *aziz savaş  ARAŞTIRMA *selçuk küpçük  *ferhat özbadem  SİNEMA  *bilal can *banu özbek  SEYAHATNAME  *harun çelik YERLİLER *ahmet şevki şakalar *bünyamin doğruer *aydın uzkan *ebubekir can KARŞI SORULAR *Eyyüp Akyüz sordu: "Ortadoğu Neyimiz Olur: Nuri Pakdil, Ersin Nazif Gürdoğan, Yağız Gönüler, Alper Gencer, Ali Ayçil, Ayşegül Genç, Ebubekir Kurban, Atakan Yavuz, Aydoğan Vatandaş, mb, Ahmet Edip başaran, Cemile Bayraktar, Güven adıgüzel , M. Varol Öztürk, Ahmet Usta, Mehmet Efe, Bülent Parlak, Ayşe Kara, Tayyip Atmaca, Ahmet Murat  Konuştu.

ÖMER İDRİS AKDİN "SEYİR DEFTERİ"NE YAZDI:

"Yüzbinlerce Müslümanın kanının aktığı, binlerce tarihi ve kültürel mirasın yok edildiği bir süreçte bölge halklarının Batı'dan başka umudunun olmaması ne kadar vahim bir durumdur. Yol bulduklarında milyonlarca Müslümanın köle seviyesinde bir yaşam için Batıya kaçacakları bilinmekte. Şu tartışılmaz bir gerçek ki oryantalist aklın öngörüsü ile özellikle İslam halklarının zihnine çeşitli metotlarla kazınan, Batı'nın etkin ve belirleyici olma konumu bütün boyutları ile devam ediyor. Ve çok acıdır ki Kur'an ayetlerini popülizmin dibini bulmak için birbirlerine kılıç sallar gibi kullanan ve adına din-ilim vs adamı denilen sözde toplum önderi zevat ne bu durumun farkında ne de böyle bir bilince sahip."

MECMUANIN ORTA YERİ'NDE BİLAL CAN, MUSTAFA ÖZEL'İ KONUŞTURDU:

"    Dünya çapında bir siyasetbilimci olan Richard Falk'un Davutoğlu değerlendirmesi bu bakımdan dikkate şayandır:  "Davutoğlu'nun uluslararası ilişkilerin yürütülmesinde kültür ve medeniyetin önemine dair derin kavrayışı beni sarstı. Makyavelli'den Kissenger'a uzanan Batı siyaset geleneği uluslararası ilişkilerde sadece güce vurgu yapagelmiştir. Davutoğlu da elbette realisttir ve gücün önemini biliyor. Fakat onu diğerlerinden ayıran husus, Batı-dışı düşüncenin çağdaş dünyanın meydan okumalarına karşı bir ülkenin politika oluşturmasında taşıdığı önemi

vurgulamasıdır."

YOLCU DERGİSİ'NİN 75. SAYISI NURİ PAKDİL BEYEFENDİ'YE ARMAĞAN EDİLDİ.

Etiketler : Yolcu Dergisi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.