YILMAZ: DENİZ KESİNLİKLE PİS SU AKMAYACAK

SEÇİM HABERLERİ Haber Girişi : 26 Mayıs 2014 16:43
YILMAZ: DENİZ KESİNLİKLE PİS SU AKMAYACAK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 52. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısına katıldı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 52. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısına katıldı.

Ak Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 52. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti MKYK üyesi Ahmet Demircan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bin 400 tane personel kapanan İl Özel İdaresi'nden bize geçiş yaptı. Bu personelin Büyükşehir çatısı altında ilçelerde çalışacakları alanlarla ilgili organizasyonu özenle yürütüyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde 750 personel çalışıyordu. 400 civarında da SASKİ'de vardı. Bunun haricinde hizmet alımında çalışanlarla birlikte bin 700 kişi çalışıyordu. Şimdi bir anda bin 400 kişi daha geldi. " diye konuştu.

İl genelinde devam eden ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, Tekkeköy ve Kıranköy'de daha önce planları yapılan ve ihaleleri tamamlanmak üzere olan kentsel dönüşüm projelerinin yakın zamanda başlayacağını söyledi. Petrol Ofisi önlerinde yapılacak olan yeni dolgu alanı çalışmasının da başlayacağını ifade eden Başkan Yılmaz buradan kazanılan alanın ileri de biraz daha büyütülebileceğini ve özellikle deniz kıyısında olmasından kaynaklanan avantajla hem depolama hem de sanayinin gelişmesi açısından önemli olacağını belirtti.

Başkan Yılmaz SASKİ tarafından Tekkeköy'de yaptırılan ve Karadenizin en modern ve teknolojik Atıksu Arıtma Tesisleri olan projenin bitirilerek kullanıma girdiğini belirterek, "105 Bin Metre Küp su arıtma kapasiteli bu tesis Samsun'un yüz akı olacak bir tesistir. Artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Samsunumuzun sahillerine kontrolsüz bir şekilde tek bardak kirli, pis su akmayacaktır. Bu Samsun'un modern ve çağdaş yüzünün en önemli göstergelerinden birisi olacaktır." Dedi.

52. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.