YER; SAMSUN ÇARŞAMBA HAVAALANI. TARİH; 6 NİSANI 7 NİSANA BAĞLAYAN GECE VE ..

  • İHSANBAŞKAN

YER; SAMSUN ÇARŞAMBA HAVAALANI. TARİH; 6 NİSANI 7 NİSANA BAĞLAYAN GECE VE ..


Bilsen ŞAHİN

Eğitim Danışmanı ve Öğrenci Koçu


     Yer Samsun Çarşamba Havaalanını. Tarih  6 nisanı 7 nisana bağlayan gece ve  saat 01 suları. İstanbul’dan gelen uçak Havaalanına iner fakat  yolcuları indireceği noktaya bir durur bir ilerler  derken  ancak yanaşır. Yolcular inmeye başlar ki onlardan biri de benim. Her zamankinden farklıdır koca Havaalanı. Öne sessiz kalabalık,  az ilerde  ambulans,  polis ve polis  araçları karşılar inenleri. Biraz daha ilerleyince askerler gözümüze  çarpar.  Bagaj  salonunun kalabalık olduğu hatta gencecik askerlerin olduğu dışarıdan fark edilmekte. Salona  girerken yanımda ki Bey Polis memuruna sorar  ‘şehit mi var? ‘ Başıyla ‘evet’ der Polisimiz.


      Kalabalık hareketlenirken sola başımı çevirdim. Beklenen uçak havalimanına inmiş ağır ağır, içindeki yolcusunu hiç sarsmadan, sakince o fidanı   incitmeden yerleşmeye çalışıyordu. Bir duraklıyor bir hareket ediyor. ÇÜNKÜ yolcusu  ağır, yolcusu hassas çünkü yolcusu yüce.  O yolcu ki gencecik fidan, son yolculuğuna uğurlanmak üzeredir artık. Pilot ve hostesler  tüm dikkatiyle bu en zor görevi yerine getirmeye çalışıyor. O yolcu ki  Kırıkkaleli  arkadaşı  Uzman Çavuş Anıl YALAP ile şehit düşen SAMSUNLU Astsubay Üstçavuş Tolga PEHLİVAN  dı. Samsun şehidini karşılıyordu.


   Ben bu saatlerde Havaalanında yolcuda oldum,  çocuğunun yolunu bekleyen anne  de oldum. Sakin zamanını da gördüm çok kalabalık saatlerine de denk geldim. Ama böylesi sessizliği hiç  görmedim.  Şehidimizi fark eden küçüğünden büyüğüne, çalışanından yolcusuna, sigara içeninden, dışarıda yolcusunu  bekleyenine varıncaya kadar  herkesin yüzünü hüzün kaplamış. Hepimizin yüzünde hüzün gözler dolu dolu. Yine hepimiz herkes  O gencecik fidana, o uçağın heybetinden daha heybetli o fidana olan saygısını sessizliğiyle  gösterirken  dua ediyorduk.  ÇÜNKÜ SAMSUN GENCECİK ANA KUZUSUNU, GENCECİK FİDANINI SAMSUN ŞEHİDİNİ KARŞIYORDU

 

Etiketler : Şehit
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.