• İHSANBAŞKAN

YAZARLAR DERNEĞİ ÜYELERİ ACEM TEKKESİNDE

TARİH Haber Girişi : 25 Eylül 2012 07:56
YAZARLAR DERNEĞİ ÜYELERİ ACEM TEKKESİNDE
Acem Tekkesi'nde Samsunlu şair ve yazarların sorunlarını dinleyen İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, "Hedefimiz, ilçemizin şair ve yazarlarını bir arada toplayarak bu değerleri genç nesillere aktarmaktır." dedi.
Samsun Yazarlar Derneği üyeleri, Acem Tekkesi'nde bir araya geldi.

Acem Tekkesi'nde Samsunlu şair ve yazarların sorunlarını dinleyen İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Seven, "Hedefimiz, ilçemizin şair ve yazarlarını bir arada toplayarak bu değerleri genç nesillere aktarmaktır." dedi. Bir kenti yönetmek, o kentin tarihine, kültürüne, insanına ve geleceğine sahip çıkmakla geçer diyen Seven," İlkadımlıların her şeyin en iyisini hak ettiğini düşünüyorum. Bunun için belediye olarak her çalışmamızda 'önce insan' diyerek şair ve yazarlarımızın sesini çoğaltarak Samsunu hak ettiği yere adım adım taşımaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sanatın sanatkarına, sanatkarlarında ülkelerine saygınlık kazandıracağının altını çizen Samsunlu Araştırmacı Yazar Ali Kayıkçı ise "Şiirin ruhunu içinde hisseden bir gençlik, ülkesine, milletine, ulusuna bağlı kalacağı gibi gelecek nesillere de örnek olacaktır. Bizler de bu anlamda Samsun'da ihtiyacı olan bu derneği kurarak en güzel işlerden birini yaptık. Hedefimiz, ilçemizin şair ve yazarlarını bir çatı altında toplayarak şehrimizin sosyal, kültürel, turistik ve edebi değerlerini öne çıkararak şehrimize katkı sağlamaktır." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.