Yakakent Belediyesi Soruşturma ile çalkalanıyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 18 Kasım 2021 13:40
 Yakakent Belediyesi Soruşturma ile çalkalanıyor
Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit'in yurt dışı görevlendirmelerde gerekli hassasiyeti göstermedikleri ve göçmen kaçakçılığına sebebiyet verdiği ifade edilerek soruşturma izni verildi.

 Yakakent Belediyesi Soruşturma ile çalkalanıyor


Samsunun Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit'in meclis kararı ile aldığı yetki kapsamında 2020 yılında yurt dışına çıkmaları için hizmet pasaportu almalarına imkân tanıdığı 70 kişiden 63'ünün yurda geri dönmemesi ile ilgili iddia karşısında, İçişleri Bakanlığı iki isim hakkında soruşturma izni verdi.

 

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma İçişleri Bakanlığı tarafından ön incelemeye konu olan olay iddiaya göre, 2020 yılı Mart ve Aralık ayları arasında yaşandı.

 

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit'in meclis kararı ile aldığı yetki kapsamında hizmet pasaportu temin edilen 70 kişiden 68'inin muhtelif yerlerden yurt dışına çıkış yaptıkları, söz konusu kişilerden 63'ünün yurda giriş kayıtlarının bulunmadığının tespit edilmesi üzerine inceleme başlatıldı. İçişleri Başkanı Süleyman Soylu soruşturma izni verdi


GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA SEBEBİYET 

Hizmet pasaportu verilen ve yurt dışına çıkıp geri gelmeyen kişilerin yurttan çıkış yerleri, neden çıktıkları inceleme raporunda tek tek yer aldı. Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit'in yurt dışı görevlendirmelerde gerekli hassasiyeti göstermedikleri ve göçmen kaçakçılığına sebebiyet verdiği ifade edilerek soruşturma izni verildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.