TV'lerdeki istismarcılara dur diyecek yok mu?

ŞİKAYET VAR Haber Girişi : 29 Ocak 2017 22:51
TV'lerdeki istismarcılara dur diyecek yok mu?
Televizyon kanallarında yer alan ve çoğunun vatandaşı kandırmak için manevi Değerleri bile istismar ettiği çoğu hoca kılıklı istismarcılar için vatandaşlardan şikayetler yağıyor.
 Televizyon kanallarında yer alan ve çoğunun vatandaşı kandırmak için manevi Değerleri bile istismar ettiği çoğu hoca kılıklı istismarcılar için vatandaşlardan  şikayetler yağıyor. 

Neredesin RTÜK?


Vatandaşın sağlığı ile oynayan bu işportacı ve istismarcılar sundukları malları satmak için her türlü yolu denemekten kaçmadıkları görülüyor. 

Halkın manevi duygularını istismar ederek ürün satmaya çalışanlar önce işe ilahi okumak ve güya sözde İslami sohbet yapmakla başlıyorlar. Ardından da ürünlerini satmaya çalışıyorlar.

Bunların içerisinde bal satışından sahte telefon, muska satışına kadar her ürünü sunmaya çalışıyorlar. İçlerinde işi dahada ileri götürüp sözde  rüya tabiri yapmak suretiyle bağlantı kurmaya çalışanlar yer alıyor.

Vatandaşlar sağlık ürünlerinin yanısıra istismara dayalı ürünlerin televizyondan satışının yasaklanmasını istiyorlar.

Vatandaşlar bu işe bir dur diyecek yok mu diyerek şikayetlerini dile getirmeye çalışıyorlar.
Televizyondan yapılan satışlarda birçok ürünün sahte olarak geldiği biliniyor.

Bu sahtekarlara İtibar etmeyin

Öte yandan uzmanlar TV lerdeki istismarcı ve işportacılara hangi kılıkta ürün satışı yaparlarsa yapsınlar itimat edilmemesini, telefon açılmamasını ve kesinlikle ürün siparişi verilmemesini istiyorlar.

Adının açıklanmasını istemeyin bir yetkili burada görülen sakallı ve hoca kılıklı kimselerin gerçeği yansıtmadığını kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini bunların rol yaptıklarını söylüyor. 

Satıcı kadar müşteri olanlarda sorumludur

TV de yapılan satışlara ilgi gösterenlerin bunların ekmeğine yağ sürdüğünü söyleyen uzmanlar satıcı kadar alıcılar da sorumlu hatta suça ortaktır. Onları teşvik ederek haksız kazanç sağlamalarına sebep olmaktadır. Gerek din istismarı gerekse sahte mal satışlarına ortak olmaktadırlar diyor. 

Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere  ilgili Bakanlıklar vatandaşı korumak üzere derhal bu işe el atmalı ısrar eden TV lerin yayınına son verilmeli, istismarcı ve dini suistimal eden kimseler kanun önüne çıkarılmalıdır. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.