TUNCER KURTİZDEN BEKLENMEDİK VEDA

TARİH Haber Girişi : 28 Eylül 2013 02:40
TUNCER KURTİZDEN BEKLENMEDİK VEDA
Usta aktör Tuncel Kurtiz evinde kahvaltı yaparken düştü ve başını duvara çarparak yaşamını yitirdi. Sanatçının ani ölümü ülkede büyük üzüntü yarattı.

Usta aktör Tuncel Kurtiz evinde kahvaltı yaparken düştü ve başını duvara çarparak yaşamını yitirdi. Sanatçının ani ölümü ülkede büyük üzüntü yarattı. TV ve internet siteleri haberi "flaş" olarak duyurdu. Haber sosyal medyada TT oldu. Bu büyük ilgi, sanatçının "Ezel" dizisinde canlandırdığı "Ramiz Dayı" karakterindeki, "Herkes ölür yeğen, kimi toprağa gömülür kimi yüreğe" repliğini hatırlattı. Usta oyuncu için bugün saat 11.00'de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde anma töreni düzenlenecek. Sanatçının cenazesi ise vasiyeti üzerine yarın Balıkesir'in Güre Beldesi'ne bağlı Tahtakuşlar Köyü'nde toprağa verilecek.

SİNEMA ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz (77), dün Beşiktaş'taki evinde yaşamını yitirdi. Sabah spordan döndükten sonra kahvaltı masasına oturan Kurtiz, oturduğu sandalyeden düşerek kafasını duvara çarptı. Bu sırada dışarıda olan eşi Menend Kurtiz, eve geldiğinde oyuncunun yerde hareketsiz yattığını gördü. Menend Kurtiz'in çığlıkları üzerine apartman görevlisi ve komşuları eve koştu. Durum hemen 112 Acil Servis'e bildirildi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Kurtiz'in vefat ettiğini belirledi. Kurtiz'in komşularından Fikri Elgüzel, "Kapıcı gelip haber verdi. Birlikte içeriye girdik. Kahvaltı yaparken sol tarafa düşmüş, kafasını da duvara vurmuş. Kalp krizi mi bilemiyorum. Sonra 155 Polis İmdat'ı aradık. Kapıcının hanımı, sabah 07.30'da Kurtiz'in
bahçede spor yaptığını gördüğünü söyledi. Evde tekmiş, hanımı dışarıdaymış, eve dönünce görmüş" dedi. Polis ve sağlık ekipleri ile Cumhuriyet Savcısı Mehmet Koç, evde ve cenaze üzerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Kurtiz'in cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 


Öğlen saatlerinde hayatını kaybeden ünlü oyuncu Tuncel Kurtiz, son olarak Ebussuud karakteri ile Muhteşem Yüzyıl dizisinde boy gösteriyordu.

OYUNCULUK DERSİ VERDİ

Kurtiz'in canlandırdığı Ebussuud, son bölümde ekrana gelen sahnede, Kanuni Sultan Süleyman'ın "oğullarından birini veliaht seçmesi ile ilgili" kararını yorumluyordu. Süleyman, aldığı kararın hayır mı şer mi olduğunu sormuş, Ebussuud ise yanlış da olsa verilen bir karardan "hayır çıkabileceğini" açıklamıştı. Kurtiz'in ekrana gelen sahnedeki performansı göz doldurmuştu.

İşte Tuncel Kurtiz'in son bölümde oynadığı o sahne;

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.