TRT TRABZON RADYOSUNDA YAŞAR DOĞU KONUŞULDU

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 24 Ocak 2021 16:00
TRT TRABZON RADYOSUNDA YAŞAR DOĞU KONUŞULDU
TRT Trabzon Radyosunda yayınlanan Köşe Bucak Karadeniz Programına konuk olarak katılan Arş. Yazar Ahmet Seven Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğunun örnek hayatını anlattı.
TRT Trabzon Radyosunda yayınlanan Köşe Bucak Karadeniz Programına konuk olarak katılan Arş. Yazar Ahmet Seven Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğunun örnek hayatını anlattı. 

 SEVEN: YAŞAR DOĞUNUN ÖRNEK HAYATI DERS OLARAK OKUTULMALI

Yaşar Doğunun günümüz gençliğine rol model olarak sunulması gerektiğine değinen Seven: "O Türkün Gücünü Dünyaya duyuran bir şampiyon ve yaşadığı dönemde ülkemize katkılarıyla bir kahramandı. Örnek sporculuğu ahlakı ve yetiştirdiği öğrencileriyle Güreş tarihimizde önemli bir yer tutmaktadır. Güreşe sevgi disiplin ahlak ve mücadele azmi kazandırmıştır. Atasporumuz onunla yeniden  güç bulmuş dirilişe geçmiştir. Bugün spor okullarında, Spor Fakültelerinde örnek hayatı mücadelesi ders kitabı olarak okutulmalı veya tavsiye edilmelidir.O günümüz gençliğinin rol modelidir" diyerek konuştu. 

Seven Yaşar Doğunun yaşadığı evin arsasında yapılacak olan Güreş Müzesi ile ilgili olarak ta emeği geçen ve katkıda bulananlara tek tek teşekkür etti. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.