• İHSANBAŞKAN

Toplu taşıma araçlarına yeni uygulama geliyor

GENEL Haber Girişi : 02 Şubat 2016 11:07
Toplu taşıma araçlarına yeni uygulama geliyor
Çalışmanın, 11 Şubat 2015'te Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, bindiği minibüsün şöförünün tecavüz girişimine direndiği için öldürülmesinin ardından başlatıldığı öğrenildi.

Buton, yolcunun kolayca erişebileceği bir noktada bulunacak. Araçlara, takip için GPS, iç ve dış kamera ve kayıt cihazı da kurulacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı, bu araçlara "acil durum butonu" koymayı zorunlu hale getirmeye hazırlanıyor.



ÖZGECAN OLAYINDAN SONRA BAŞLADI

Çalışmanın, 11 Şubat 2015'te Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, bindiği minibüsün şöförünün tecavüz girişimine direndiği için öldürülmesinin ardından başlatıldığı öğrenildi. Buton, yolcunun kolayca erişebileceği bir noktada bulunacak.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ARACA KOLAYLIKLA ULAŞABİLECEK

Araçlara, takip için GPS, iç ve dış kamera ve kayıt cihazı da kurulacak. Bir tehlike anında yolcu, butona basarak sinyal verecek; GPS üzerinden ilgili aracın konumuna ulaşılacak. Güvenlik güçleri, harekete geçecek ve olaya müdahale edecek.


BAKANLIK DÜZENLEME YAPIYOR

Bakanlık, şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde sıkça karşılaşılan yangın sorunu için de düzenleme yapıyor.

BU UYGULAMA ZORUNLU OLACAK 

Araçlara yangın algılama ve alarm sistemleri kurulacak. Şoför için sesli ve ışıklı uyarı sistemi olacak. Yangın algılama ve alarm sistemi, hem trafikte seyreden hem de yeni imal edilecek araçlar için zorunlu olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.