Ses Sanatçısı Samsunlu Fehmi'den Kavaklılara sitem

SAMSUN Haber Girişi : 28 Nisan 2025 13:20
Ses Sanatçısı Samsunlu Fehmi'den Kavaklılara sitem

Ses Sanatçısı Samsunlu Fehmi’den duygusal sitem

MEMLEKETİM KAVAK’TA BİR TÜRLÜ KLİP ÇEKEMEDİM

 

 Samsun'lu Fehmi olarak tanın ve aslen Kavaklı olan  ses sanatçısı Samsunlu Fehmi memleketi Kavak'ın tanıtımı için yapmak istedi projelerin bir türlü gerçekleştiremediğini belirtirken maalesef Kavak'ta bürokrasi, siyaset ve stk’lardan bir türlü destek alamamaktan yakındı.

 

Samsuna özgü yaptığı türkülerle tanınan ve bugüne kadar memleketinden hiç kopmayan son yıllarda Samsun için türkü besteleyen, araştıran derleyen sanatçıların başında gelen son yaptığı Samsuna gidelim mi (55 plakamız) türküsü Samsun’a gelen gelemeyen herkesim tarafından paylaşılmış ve sosyal medyada  viral olmuştu. Yeniden  gündeme gelen Samsunlu Fehmi memleketi kavaktan yeterli deseteği göremediğini ifade etti.  

 

 

Samsunlu Fehmi: Samsun için Onlarca Türkü Besteledim 

Samsunlu fehmi  Samsun'un çeşitli ilçelerine yaptığım türkülere  belediye, stk ve iş adamlarının  destekleri ile klipler çektim ama neden se memleketim kavakta yapmak istediğim projeleri birtürlü gerçekleştiremedim. ben burada kendime birşey istemiyorum buzamana kadar kavakın tanıtımı için için çok şeyler yaptığıma inanıyorum.çok televizyon proğramları çektim canlı yayınlar yaptım ama dediğim gibi kavak ve kavaklıların tanıtımı için üç projem var bunları klip çekerek net müzik başta olmak üzere spotify youtube müzik gibi tüm dijitam medyada yayınlanacak ve kavakın tanıtımına kültürüne çok şeykatacağından eminim. Ben yaptığım türkülerde Kavak ve Kavaklıları anlatıyorum, önek vermem gerekirse herkese SELAM EDERİM BİRKAÇ KELAM TANIMADIN BENİ ELLEM DAYIBEN KAVAKLIYIM.DERKEN ELLAM CÜMLESİNİ KAVAKLULARAI BÜTÜNLEŞTİRİYORUM. MESELA BİZE NERELİSİN DİYE  SORDUKLARINDA ELHAMDÜLİLLAH KAVAKLIYIZ DERİZ.

HER ZAMAN GÜLER YÜZÜMÜZ YÜKSEKLERDE YOK GÖZÜMÜZ SENETTİR BİZİM SÖZÜMÜZ DAYIBİZ KAVAKLIYIZ DERKEN KAVAKLILARIN DÜRÜSTLÜNÜ ÖNE ÇIKARTLYIRUM.

DÜNYA TANIR ONU TÜRKİYENİN GURURURU BU TOPRAKLARDA YERİŞTİ BÜYÜK YAŞAR DOĞU DERKEN YAŞARDOĞUNUN KAVAKLI OLDUĞUNU ANLATIYORUM,GENE SAMSUN BENİM MEMLEKETİM TÜRKÜMDE DÜNYADA BÜKEN OLAMADI YAŞARDOĞUNUN BİLEĞİNİ DİYORUM. DÜRÜSTKLÜĞÜYLE NAM SALDI CESARETİ DESTNALAR YAZDI DAYI DÜNYA TÜRKÜN GÜCÜNÜ KAVAKLI YAŞARDOĞU İLE TAINIDI DERKEN HEM YAŞARDOĞOYU HEM KAVAK' ÖNE ÇIKARTIYORUM. hani bir öz vardır KAPI DANASINDAN TOSUN OLMAZ? galiba bu tam da  burada gerçekleşiyor mesela ben Yaşardoğuya her çalışmamda yer veririm ama okadar yaşardoğu kültür sanat ödülleri verildi, çalışmalar yapılıyor ben bırakın ödül almayı hiç birine davet bile edilmedim.

 

Gözüm açık gider

Yaptığım çalışmalarda kendimi Memleketimin kültürünü geleneğini göreneklerini böyle tanıtacak kalıcı  bir şeylerler yapmak istiyorum ama bunu tek başıma benim gerçekleştirmek imkanım yok ne yazıkki  bu konuda  bu zamana kadar Kavak'ta bürokrasi'den, siyasilerden,iş adamlarımızdan ve stk'lardan yeterince destek göremedim inşaallah bu hayalimi gerçekleştiririm ve bu benim içim de bir uhde kalmıştır ölürsem gözüm açık gider.

 

Kendi sanatçılarımıza değer verip öne çıkartalım

Burada hakkını yiyemem Allah razı olsun önceki dönem ki belediye başkanı  İbrahim Sarıcaoğlu döneminde en azından festival proğramları vardı sene de bir ikikez memelektimeizdesevenlerimiz ile buluşuyorduk. ama onun dışında ben diğer sanatçı arkadaşlarım gibi düğünler davetler geceler özel güznlere davet edilen bir sanatçı değilim keşke ben memleketimde daha çok işe gitsem de bu projeleri tek başıma yapsam  ama maalesef böyle bir durumumuzda yok. Başkalarına verilen değeri kendi insanımıza da verelim yoksa biz kendimizi nasıl anlatacağız nasıl tanıtacağız değerlerimize sahip çıklım destek olalım değer verelim ve onları zirveden indirmeye değil çıkartmaya uğraşalım. Diyerek konuştu

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.