Şehit yakınına küfreden İP'li Lütfü Türkkan'a tepkiler çığ gibi

GÜNDEM Haber Girişi : 05 Kasım 2021 22:17
Şehit yakınına küfreden İP'li Lütfü Türkkan'a tepkiler çığ gibi
Twitter hesabından paylaşımda bulunan eski Ülkü Ocakları Başkanı, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, 'Bu sözü sana yedirmek Türk milletinin boynunun borcudur.' dedi.

Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernekleri kınadı


Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın şehit ağabeyi olduğunu ifade eden kişiye küfür etmesinin utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

 

Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, İYİ Partili Lütfü Türkkan’a tepki gösterdi. Türkkan, “Lütfü Türkkan'ın, Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde ‘HDP ile ne yapıyorsunuz?’ diyen şehit ağabeyine küfretmesi akıl alır gibi değil. Bu tür davranış içerisinde olanların bu ülkenin değerlerinden bihaber olduğu anlaşılmaktadır. Bu toprakları vatan yapanlara küfür değil övgü yakışır, kıymet vermek yakışır. Şehit aileleri ve gazileri derinden yaralayan söylemi için vicdanlarımızda mahkum olan bu kişiye edep yahu!..’ Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını kanını vermiş olan kıymetli şehitlerimizi, gazilerimizi daima el üstünde tutmak gerekirken bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.


İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın, Bingöl'deki esnaf ziyaretinde HDP ile ilişkisi sebebi ile Meral Akşener'i eleştiren şehit yakını bir vatandaşın kız kardeşine küfür etmesi, İP'lilerin ahlak yapılarını ortaya koyarken, HDP ile kurdukları sıkı bağı da gözler önüne serdi.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından gösterdiği tepkide, "Devletin arazisini işgal edip kaçak bina yaptıran, yakalanınca da gazeteci dövdüren haysiyetsizlere sahip çıkmayın, dedik, baş köşeye oturttunuz. O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir! Meral Akşener." ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de bir vatandaşa iğrenç bir küfür etmiş. Bu ar damarı çatlamış, seciyesi tuzla buz olmuş ahlaksızlıkların hesabını bu millete vereceksiniz. Yazıklar olsun size!" diyerek tepkisini gösterdi.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise; "Bu kadar kelime israfı yapacağınıza, keşke özür dileyebilseydiniz Sayın Başkan Milletvekilisiniz. Farklı partilerde olsak da Gazi Meclis'te sizinle aynı çatı altında olmanın ağır mahcubiyetini hepimize yaşattınız!!!" ifadelerine yer verdi.

 

AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, "Affınıza sığınarak yayınlıyorum. Lütfü Türkkan, bir şehit abisine küfrediyor. Bu nasıl bir haldir? Milletimize karşı giriştikleri, bu Lüt Gölü'nden aşağı seviyedeki hallerinin bedelini hukuken ve siyaseten ödeyecekler" dedi.

 

İP'li Türkkan'a en sert tepki MHP'den geldi. 


Twitter hesabından paylaşımda bulunan eski Ülkü Ocakları Başkanı, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, "Bu sözü sana yedirmek Türk milletinin boynunun borcudur." dedi.

 

'Şehitlerimizin ahı yerde kalmaz'


MHP'li Olcay Kılavuz'un mesajı şöyle:

 

"Lütfü Türkkan!!!

 

Bu kalleşliğini unutmayacağız!

 

Bu sözü sana yedirmek Türk milletinin boynunun borcudur!..

 

Şehitlerimizin ahı yerde kalmaz.

 

Bu sözünün bedeli de yanına kalmaz!

 

İhanetinde boğulacaksın.

 

Yazıklar olsun!!!"


Ahmet Seven: Suçluluk psikolojisi 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: "Şehit yakınına karşı kullanılan ağır cümle güvensizlik ve tahammülsüzlüktür. Suçluluk psikolojisinin eseridir.  Yaptığı hareket hezeyandır. Yüce Türk Milletine cevap hakkı doğmuş olup cevabını Yüce Türk Milleti verecektir. Burası Kürdistan diyen kendini bilmeze cevap verme cesaretini gösteremeyenler Şehit yakınına ağıza alınmayacak ağır sözler kullanabiliyorlar. Çok yazık" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.