• İHSANBAŞKAN

SARICAOĞLU'NDAN GÖÇEBE KÖY MÜZESİNDE İNCELEME

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Eylül 2021 22:39
SARICAOĞLU'NDAN GÖÇEBE  KÖY MÜZESİNDE İNCELEME
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Göçebe Mahallesinde Kavak Göçebe Mahallesi Derneği tarafından yapımı devam eden Köy Müzesinde incelemelerde bulundu

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Göçebe Mahallesinde Kavak Göçebe Mahallesi Derneği tarafından yapımı devam eden Köy Müzesinde incelemelerde bulundu


Sarıcaoğlu’nun ziyaretine BEM BİR SEN Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Sever, Göçebe Mahallesi Muhtarı Aydın Akça, Kavak Göçebe Mahallesi Derneği Başkanı Ahmet Seven’de katıldı.


SEVEN’DEN SARICAOĞLU’NA BRİFİNG


 Müze binasını gezen Sarıcaoğlu’na Kavak Göçebe Mahallesi Derneği Başkanı Ahmet Seven brifing verdi. Seven: “Kavak Yerel Eylem Grubu Derneğine sunduğumuz projenin kabul edilmesi neticesinde başlattığımız Köy Müzesiyle bölgemizde ilke de imza atmış olduk. Burada köyümüzde geçmişte kullanılan ev eşyaları, mutfak malzemeleri, tarım ve zirai aletler gibi eserler sergilenecek. Ayrıca bina bahçesinde açık havada da eserler sergilenecek. Tamamlandığında bölgenin ziyaretine açılacak. Geçmiş ile gelecek arasında köprü olarak görev yapacak. Tarih ve kültürümüzü yaşatmada önemli katkı sağlayacak. Bu çalışmayı Belediyemizin de desteğini alarak birlikte yürütmek istiyoruz” dedi. Seven müze çalışmaları için bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı Başkan Sarıcaoğlu’na teşekkür etti.


BAŞKAN SARICAOĞLU: KÖY MÜZESİ PROJESİ BENİ HEYECANLANDIRDI


Sarıcaoğlu’da bu çalışmadan dolayı heyecan duyduğunu ifade ederek: “ Köy Müzesi faaliyete geçtiğinde ilçemizin kültür ve sanatına da değer katacağından kuşkum yoktur. Bu anlamda bir vitrin olacağına inanıyorum. Böyle bir projeyi hayata geçirmek için verdiğiniz çabadan dolayı Göçebe Mahallesi Derneğini tebrik ediyorum. Bize düşen desteği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” diyerek konuştu.


Köy Müzesi bünyesinde ayrıca misafir ve konuk evi de yer alıyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.