• İHSANBAŞKAN

SARICAOĞLU: BASIN VAZGEÇİLMEZ BİR YERE SAHİPTİR

SAMSUN HABER Haber Girişi : 24 Temmuz 2020 12:23
SARICAOĞLU: BASIN VAZGEÇİLMEZ BİR YERE SAHİPTİR
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Halkın doğru, şeffaf ve objektif bir şekilde haberdar olmasında basın vazgeçilmez bir yere sahiptir” dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 'Halkın doğru, şeffaf ve objektif bir şekilde haberdar olmasında basın vazgeçilmez bir yere sahiptir' dedi.


24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Meşrutiyetin ilanı ile birlikte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlandığı 24 Temmuz 1908 tarihinin, ülkemizde her yıl ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı´ olarak kutlandığını belirtti.


Başkan Sarıcaoğlu, gazeteciliğin, kişilerin hak ve hürriyetlerine saygılı,  halkın haber alma özgürlüğünü yerine getiren; en zor şartlarda dürüst ve ilkeli biçimde yerine getirilen önemli bir meslek dalı olduğunu söyledi. Sarıcaoğlu,  “ Basın mensupları,  günün her saati gece gündüz demeden canını dişine katarak, ailesinden yaşamından fedakârlık yaparak hızlı bir haber akışı ile yaşadığımız bölge, ülkemiz ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Basın ayrıca kamunun faaliyetlerini ve toplumda olup bitenleri vatandaşlarımıza aktararak kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmekte ve bu anlamda vatandaş ile kamu kurumları arasında bir köprü görevi ifa etmektedir. Hep birlikte içinde yaşadığımız Samsun’un gelişimi ve tanıtımı için de basınımızın gösterdiği duyarlılık takdire şayandır. Şehrimizde bu anlayışla, fedakârca görev yapan tüm gazeteci kardeşlerimizin 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.