SAMSUNSPOR Harikalar Diyarında...

SPOR HABERLERİ Haber Girişi : 29 Eylül 2024 16:44
SAMSUNSPOR Harikalar Diyarında...

SAMSUNSPOR Harikalar Diyarında...

 

Teoman ÖZKALAYCI Yazdı...

 

           Öyle bir takım öyle bir başlangıç izliyoruz ki. Gelde hayal kurma , gelde umutlanma , bu pazar sabahına bizi böyle uyandıran "Reis"imize sevgiler, saygılar.

 

        Maça öyle bir başladık ki ; maça gelirken kafamızdaki acabalar silindi takım hem bizlere hem Göztepe takımına ben bu maçı alacağım hissini yansıttı. Fakat top yuvarlaktır değimi kendini ilk devre gösterdi. Rakip ilk devre 1 şut atarak 2 gol buldu. Rakibin bulduğu 2 gol dede kalecemiz Okan'ın büyük hataları vardı. Okan ilginç bir şekilde kaleye doğru dönerken sırtını topa dönerek koşuyor. Sonrasında topu ve rakibi görmediğinden düzgün yerde duramıyor. Yediğimiz ilk golde ilginçdir ki taç dan topun indiği yerde 3 oyuncumuz varken Okan da onların arkasında bekliyor. Bunlar kalecinin temelinde olması gereken özellikler. Samsunspor gibi pozitif yönlü gelişeceği kesin olan bir takımda Okan şu hali ile ileride yer bulamaz bunları bilip ona göre hareket etmesi lazım. Şimdi bazıları düşüne bilir parasını alır gider. Ama burda kaldığın veya gideceğin yerin önemi büyük. Samsunspor da hizmet veren herkesin bilmesi gereken artılar mevcut.


        1 - Paranı zamanında alırsın ( Türkiyede böyle takım sayısı 5'i geçmez)
        2 - Tesisin en iyisinde çalışırsın, Yemeğin en iyisini yersin, olanakların en iyisini kullanırsın.


       3 - SAMSUN gibi güzel, sosyal, aradığın her şeye ulaşabileceğin bir şehirde yaşarsın. Ailenle gelip, onları güvende yaşatıp çocuklarına en iyi eğitimi verirsin.


        4 - Pirimin bellidir, ne zaman kaç lira alacağını bilir ve gününde alırsın.
        Tabi bu ortamı hazırlayan bazı konularda taraftar olarak ters düşsekde Sayın Yüksel Yıldırım ve Yönetim Kuruludur. Onlara Teşşekür etmek her dediklerini kabul etmek değil. Samsunspor taraftarı olarak bir borcumuzdur diye düşünüyorum. Bundan dolayı bu yukarı ivmeli takım da bu imkanlardan faydalanmaya devam etmek için tüm Samsunspor paydaşları, tarftarlar oyuncular... performanslarını her zaman yukarı çekmek zorundadır.

 

     Biraz maçın dışına çıktık ama bu konular bilmemiz ve harekete geçmemiz gereken konular diye düşünüyorum.

 

        Maça dönecek olursak ilk devre futbolun adaletinin olmadığını ispatlarcasına 1-2 soyunma odasına girdik.

 

       2.devrenin başında Bennasserin büyük hatası, ile skor 1 - 3 geldi. Kısa bir şaşkınlık yaşadı takım ama başlarında bir Alman var Reis var buna izin vermedi. Kulübeden takımı anında uyandırdı. Ve şiir gibi bir oyunun üstüne gollerde peşisıra geldi ve muhteşem sonuç 4 - 3 ortaya çıktı.

 

       Klubede Reis sahada Ntcham muhteşem oyun sergiledi. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim Ntcham , Holse gibi üst düzey oyuncularımız yüksek bir performans sergilediklerinde , hocamızın  uyguladığı takım oyunu birlikte takımımız ayrı bir düzeye ulaşıyor. Göztepe maçında da Ntcham bu sorumluluğu aldı ve takımımıza seviye atlattı.

 

       Bir sözümde Laura ya ; küsüyosun kapris yapıyorsun. İşte 11 şansı buldun hadi gününde olmazsın anlarız, ama hırs mücadele hiç bir şey yok, gamsız baykuş gibi saha da dolaştı durdu. 2. Devre başlangıcın da takım sahaya çıkarken kondisyonerler tarafından kısa bir depar attırılıyor 11 imizde bulunan 10 futbolcu bu hareketleri yaparken birtek Laura yürüye yürüye sahaya çıktı. Bu hoca takıma bu ihanetlere izin vermez . Lauranında kendi bilir. Ya kendini düzeltir yada yukarıda saydığım bütün imkanlarını bırakıp Fransa 3. Liginde oynar.

 

       Taraftara gelince sahaya gelen 15.000 civarında ki taraftarımız gerçekten muhteşemdi , bir dakika bile susmadan takımını destekledi, ateşledi. Maça gelmeyen ve gelemeyen taraftarlarımız çok şey kaçırdı. Belki ömürlerinde izleyecekler en iyi 3-4 maçtan birini canlı izleme fırsatını kaçırdılar. Artık maçın günü,  saati , ulaşım zorluğu gibi bahanelere sığınmanın bir anlamı yok. Gerçekler üzerinden hareket edip, maçın herhangi bir gün herhangi bir saat de bu stad da oynanacağını bilip ona göre hareket ederek bu takımın hak ettiği 35.000 seyircili maçları oynamaka zorundayız. Bir konuda Laura oyundan alınırken yuhlandı gereksiz olduğunu düşünüyorum, bırakalım da onu cezasını üstün Alman teknolojisi hocamız versin. Biz destekleme görevimimizi yapalım takım kötü gittiğinde tepkilerimizi verelim.

 

        Oyun olarak muhteşem bir pas oyunu oynuyoruz, rakip sahaya yerleşerek set hucumu yapıyoruz. Kesinlilkle pas tercihlerimizde en müsait oyuncuyu arıyıoruz. Bazen geri paslar oluyor homurdanıyoruz ama oyun stratejisi bu sabırla pas yapıp sonucu alıyoruz. Taraftalarımız kesinlikle sabırlı olmalı bu konuda. Göztepe mücadelesinde gördük ki sabırla paslaşarak 4 gol bulduk.

 

       Bu oyun doğru oyun , güzel oyun bizleri mutlu eden oyun.

 

        Böyle bir Samsunspor seyretmemize neden olan herkese sonsuz TEŞEKKÜRLER.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat Anık 30 Eylül 2024 15:20

    Çok doğru tesbit ler. Hem şehri hem takımı bu Denli iyi tanıyan bir yazı olmuş. Bütün tesbitlerinize katılıyorum Samsunspor a başarılar diliyorum

  • Kadir Olgun 29 Eylül 2024 17:18

    Teoman bey yazınızı büyük bir keyifle okudum... Kaleminize sağlık...