SAMSUNLU ŞAİRLER VE YAZARLAR ANSİKLOPEDİSİ

TARİH Haber Girişi : 09 Mart 2013 16:28
SAMSUNLU ŞAİRLER VE YAZARLAR ANSİKLOPEDİSİ
Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi'nin 5. baskısı tamamlandı. Samsunlu gazeteci-yazar ve halk şairi Ali Kayıkçı tarafından 20 yıllık bir araştırma sonunda kaleme alınan Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi (375 isim/Üçbinyüz 55 eser/Bin
SAMSUNLU ŞAİRLER VE YAZARLAR ANSİKLOPEDİSİ'NİN 5. BASKISI YAYIMLANDI
Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi'nin 5. baskısı
tamamlandı. Samsunlu gazeteci-yazar ve halk şairi Ali Kayıkçı tarafından 20 yıllık bir araştırma sonunda kaleme alınan Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi (375 isim/Üçbinyüz 55 eser/Binyüz 55 resim)" adını taşıyan genişletilmiş 5. baskısı yayımlandı.
Osmanlı döneminden bugüne, Samsun'da eser vermiş şair ve yazarlardan 375 ismi tespit ile bunlara ait 3 bin 155 esere ve bin 155 resme yer verildi. Eser hakkında bilgi veren Ali Kayıkçı, "Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi'nin sayfaları arasına katılmış her yeni bir ismi, cenk meydanında adeta ordumuz saflarına katılan yeni bir cengaver gibi görüyor ve taze kuvvet kazanmanın yanında yeni bir dosta kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Ansiklopedimizin hazırlanmasında büyük emeği olan Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet Seven, Ahmet Sezgin, Halistin Kukul ve Uğur Dede'ye teşekkürümü sunuyorum" dedi.
Ali Kayıkçı'nın bu eseri kazandırmasından dolayı memnun olduğunu söyleyen Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, "Ben Ali Kayıkçı'nın yeniden inceleyerek ve genişleterek yayın hayatına kazandırdığı Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi'ni önemsiyorum. Bu eserin derneğimiz yayınları arasında yayınlanması, başta üyelerimiz olmak üzere hepimize ayrı bir heyecan ve gurur yaşatmıştır. Bu vesileyle kendisini bir kez daha tebrik ediyorum" diye konuştu.
Ansiklopedi ile şehrin kültür sanatına olduğu kadar bölgenin ve ülkenin şair ile yazarlarının tanıtımına katkıda bulunulacağı ifade eden Kayıkçı, bin 555 baskının gerçekleştirildiğini kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.