• İHSANBAŞKAN

Samsunda Aile Olmak Paneli

TARİH Haber Girişi : 06 Şubat 2013 14:27
Samsunda Aile Olmak Paneli
Samsun'da araştırmacı-yazar Cemalnur Sargut tarafından aile olmanın gereklilikleri hakkında bilgi verildi.
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Aile Olmak" adlı konferansta, araştırmacı-yazar Cemalnur Sargut tarafından aile olmanın gereklilikleri hakkında bilgi verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, Canik Kültür Merkezi'ndeki konferansın açılışında yaptığı konuşmada, toplumsal problemlerin, sosyal sıkıntıların aile olamamaktan kaynaklandığını söyledi.


Gönül Elçileri Projesi hakkında da bilgi veren İpekdal, Gönül Elçisi olmak isteyen salondaki katılımcılardan birini sahneye davet ederek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın internet sitesinden katılımcının girişini yaptı.


Açılış konuşmasının ardından araştırmacı-yazar Sargut tarafından konferansa geçildi. Konuşmasına Hazreti Muhammed'in aile yaşamından örnekler vererek başlayan Sargut, insan olabilmek için herkesle iyi geçinme sanatının öğrenilmesi gerektiğini belirtti.


"Dengede olan kainat bir bütündür ve bütünü koruyan herşey devamlılığı sağlar. Kaderin bize eş olarak seçtiği kişinin hata ve yanlışlarında dahi aldırmamayı hal haline getirmemiz lazım" sözleriyle konuşmasında devam eden Sargut, şunları kaydetti: "Evlilikte en önemli noktalardan biri de, yanlışta karı koca arasında fark olmaması. İkisi de sorumluluk altındadır. Aile içinde mutlaka herkes vazifesini idrak etmeli ve iş bölümü yapmalıdır. Yani eşler birbirini hoş görmeli ve mutlaka birbirine destek olmayı öğrenmelidir."

Sargut konferans sonunda salondakilerin sorularını yanıtladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İpekdal, katılımlarından dolayı Sargut'a plaket taktim etti. Sargut salon çıkışında kitaplarını imzaladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.