• İHSANBAŞKAN

SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİNDEN KARNE MESAJI

TARİH Haber Girişi : 26 Ocak 2013 12:27
SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİNDEN KARNE MESAJI
SAYDER(Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği) Başkan Yardımcısı İsa ABANOZ; ilkokul, ortaokul ve liselerin yarıyıl tatiline girmesiyle ilgili olarak bir mesaj yayımladı.

 SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİNDEN KARNE MESAJI
SAYDER(Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği) Başkan Yardımcısı İsa ABANOZ; ilkokul, ortaokul ve liselerin yarıyıl tatiline girmesiyle ilgili olarak bir mesaj yayımladı.

ABANOZ mesajında şu görüşlere yer verdi: “2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı. Her fert kendine has özellikler taşır. Başlı başına ayrı bir dünyadır her bir çocuk. Bu... vesileyle aileler çocuklarını iyi tanımalı, doğru beklentiler içerisine girmelidir. Çocuklarıyla güzel iletişimler kurmalı, her durumda çocuğunun karşısında değil yanında olmalıdırlar. Amacımız toplumumuza faydalı gençler yetiştirmek olduğuna göre çocukları kaybetmeden ve küstürmeden ilgili olduğu yola iletmeliyiz. Unutmamalıyız ki her çocuk ayrı bir dünya, ayrı bir zenginliktir. Günlük başarıdan önemli olan nihai başarıdır. Bu başarıyı çocuklarımıza aşılamalıyız. Her çocuğun mutlaka iyi yaptığı, başarılı olduğu alanlar vardır. Bizler o alanı bulup çocuklarımıza faydalı olmalıyız. Bu konuda toplumda herkese görev düşmektedir.”
KARNELER HEPİMİZİN
Öğrencilerimizin ellerine aldıkları karnelerin sadece onlara ait olmadığını vurgulayan İsa ABANOZ, konuşmasında şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimizin karneleri aslında bir yönüyle biz büyüklere de aittir. Çünkü onları biz eğitiyor, öğretiyor, çalıştırıyor ve hayata hazırlıyoruz. Onlar bizim geleceğimizdir. Bizim vekillerimiz olarak bizleri temsil edeceklerdir. Onlar bizleri taklit ediyorlar. Onlara güzel örnekler sunabildiğimiz takdirde, onların karne puanları yükselirken aslında bizlerin hayattaki notlarımız yükseliyor. Onlar başarısız olunca bizlerin başarısından da söz etmek zor olur. Başarıda da başarısızlıkta da çocuklarımızla birlikte hareket etmeli, onları anlamaya çalışmalıyız. Birlikte daha başarılı olmak için yollar aramalıyız. Anneler, babalar, öğretmenler, idareciler ve toplumu oluşturan diğer fertler olarak bir bütünüz. Çocuklar üzerinde etkimiz olduğuna göre mutluluklarını ve mutsuzluklarını beraberce paylaşmalıyız. Karneyle öğrencinin kişiliği değerlendirilmiyor. Bu yüzden notlara göre çocukları cezalandırmamak veya aşırı ödüllendirmemek gerekir.”
İYİ TATİLLER
ABANOZ son olarak: “15 günlük tatil mutlaka çok çabuk geçecektir. Karneler ne olursa olsun her öğrenci ahlaki ölçütler içerisinde eğlenmeyi, dinlenmeyi, gezmeyi, ilgiyi ve desteği hak etmiştir. Kitap okumanın alışkanlık hâline getirilmesini öğrencilerden özellikle istiyor, onlara iyi tatiller diliyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.