SAMSUN SİMİDİNE LAYIK TEZGAH GELİYOR

SEÇİM HABERLERİ Haber Girişi : 12 Kasım 2012 00:30
SAMSUN SİMİDİNE LAYIK TEZGAH GELİYOR
Simit satan seyyar satıcılara yönelik tek tip uygulamayı hayata koymaya hazırlanan İlkadım Belediyesi ilk olarak simit tezgahlarına el attı.
 Simit satan seyyar satıcılara yönelik tek tip uygulamayı hayata koymaya hazırlanan İlkadım Belediyesi ilk olarak simit tezgahlarına el attı. İlçedeki seyyar simit satıcılarının arabalarını Osmanlı mimarisine uygun olarak tasarlayan belediye araçları sahiplerine törenle teslim etti. İlk etapta 17 simit arabasını sahiplerine dağıttıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “ İlçemizde seyyar simit tezgahında satış yapan 34 kayılı esnafımız var. Osmanlı mimarisine uygun olarak dizayn edilen simit arabalarının ilk etabında 17 tanesini verdik. Geriye kalanları ise önümüzdeki hafta gelerek sahiplerine teslim edeceğiz.” dedi.

Simit satış arabasından seyyar esnafa kadar belli bir standart getirmeyi planladıklarını kaydeden Başkan Necattin Demirtaş, “ Simitçilerin tek tip olmasını istediklerini belirterek,  ’’Samsun’da maalesef tek tip uygulama yok. Bakıyorum bazı simitçiler, açıkta satış yapıyor. Bunlara bir standart ve bir ölçü getirmek istedik. Satış arabasından tutunda, simitçinin giydiği kıyafet ve yaka numarasına kadar her şey belli bir standart ve ölçüde olacak. Bununla ilgili hazırlıklarımız süratle devam ediyor’’ diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hakan Yavuz 01 Ocak 2024 14:51

    İşsizim bende böyle bir seyyar arabası alıp simit poğaça kek vs vs satmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.canikte oturuyorum karşıyaka mahalleside 0501.057.55.07