SAMSUN KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞTAYININ 2.Sİ YAPILACAK

TARİH Haber Girişi : 27 Mayıs 2014 00:06
SAMSUN KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞTAYININ 2.Sİ YAPILACAK
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği tarafından ortaklaşa olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi'nde 28 Mayıs 2014 tarihinde Samsun'un kültür sanat sorunları,
SAMSUN KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞTAYININ 2. Sİ YAPILACAK
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği tarafından ortaklaşa olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi'nde 28 Mayıs 2014 tarihinde Samsun'un kültür sanat sorunları, çözüm önerileri ve projelerinin tartışılacağı "2. Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı" düzenlenecek.
YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Yaklaşık iki yıl önce kurulan Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği, Samsun'un kültür ve sanat potansiyellerine güç katmak, bu potansiyelleri doğru ve orantılı yönlendirmek, kültürün ve sanatın problemlerine sahip çıkmak ve dile getirmek, yeni etkinliklerin planlamasına katkılar sunmak, sanatçıları,  yazarları ve tasarımcıları desteklemek, sosyal farkındalık yaratıcı projeler geliştirmek veya geliştirilen projeleri desteklemek, süreli yayın çıkararak etkinliklerin duyurulması ve paylaşılmasına çalışmak gibi görevler üstlenmektedir. Bunu Samsun Kültür ve Sanat kapsamlı en önemli platform sorumluluğu ile yerine getirmeye çalışmaktadır.

Bünyesinde mevcut üyelerin işbirliği, sanatsal çalışmaların ve etkileşimlerin yarattığı sinerji ve geleceğe dönük plan ve projeksiyonların önemi açısından otoriter bir tutum ve icraat hedeflerine sahiptir. Derneğimiz değişik etkinliklerde sorumluluklar almıştır ve bunu kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu bağlamda Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği çalışmalarını ve projelerini daha fazla seslendirmek, Samsun'un tüm kurum ve kuruluşlarının katılımlarını sağlayarak bir birliktelik sergilemek, sanat ve kültür adına problemlerin dile getirilmesine zemin hazırlamak, çözümler üzerine tartışmalar gerçekleştirmek, yeni projeleri gündeme getirmek ve bunları kamuoyuna yansıtmak üzere ikinci çalıştayı planlamıştır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin de paydaş olduğu bu çalıştayda, Samsun Kültür ve Sanat Platformunu oluşturan 21 Sivil Toplum Örgütü ve platformun 6 sanat kurulunun temsilcileri yer alacaktır.

Söz konusu çalıştayın ana ekseni iki "P" üzerinde, "problemler" ve "projeler" başlıklı olarak işlenecektir. Samsun'un bir kültür ve sanat kenti olarak gelişim sergilemesine katkı sunmak amacıyla sanatsal ve kültürel kimlik, yöresel nitelikler, çağdaş sanat, sanatın kamusal ve kentsel yeni anlamları, kentin kültürel, tarihi ve folklorik mirasları ve değerleri, imaj mühendisliği ve diğer konularda tespit edilen, gözlemlenen problemlerin işlenmesi, çözüm önerilerinin gündeme getirilmesi ve geleceğe dönük projelerin ön plana çıkarılması özellikle önemsenmektedir.

İkinci Kültür-Sanat Çalıştayı'nın en önemli etkinliklerinden biri ise 28 Mayıs 2014 Çarşamba saat 17.30'da yine OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi'nde açılacak ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının eserlerinden oluşan bir resim sergisi olacaktır. Söz konusu sergi, İki yıl öncesinden OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından projelendirilen ancak yapımı için henüz finans sağlanamayan "Samsunspor Vefa Anıtı" projesine gelir sağlamak amacıyla düzenlenecektir. Özellikle şehrimizin ileri gelen iş adamları ve bürokratlarının geniş katılımı ve desteğini sanat eseri ile bütünleştirerek bir duyarlılık sağlamak istiyoruz.

Samsun Kültür-Sanat Platformu Derneği olarak bu projenin gerçekleştirilmesi için tüm olanakları değerlendirmek istiyoruz. Samsunspor'un 1989 20 Ocak tarihinde Havza'da kaza yaptığı yerde inşa edilecek bu anıt,  verdiğimiz futbol şehitlerinin anısını yaşatmak önceliğinin yanında, kırmızı ve beyaza siyahın eklendiği olayı simgeleştiren, trafik kazalarına eğitici anlamda dikkat çeken, Karadeniz'e ve Samsun'a giriş ve çıkışta bir fener misali aydınlık veren gücü ve Samsun ve Samsunspor markasını en belirgin nitelikte sergileyecek görkemiyle kendini gösterecektir.

Samsunspor Vefa Anıtı projesine öncülük eden Samsun Kültür-Sanat Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin EKER ve Yönetim Kurulu üyeleri ile platformun tüm üyeleri olarak, bu projenin gerçekleştirilmesine kaynak sağlamak amaçlı gerçekleştirilen bu sergide ve çalıştay oturumlarında sizleri de aramızda görmeyi diliyoruz.

Etiketler : METİN EKER
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.