• İHSANBAŞKAN

Samsun'da 'Kütüphane Konuşmaları' marka oldu

SAMSUN HABER Haber Girişi : 26 Aralık 2021 00:51
Samsun'da 'Kütüphane Konuşmaları' marka oldu
İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, kütüphane söyleşilerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Üniversitelerindeki gönüllü akademisyenlerin katılımıyla 2019 yılının ekim ayından bu yana sürdürdüklerini söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal,  kütüphane söyleşilerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Üniversitelerindeki gönüllü akademisyenlerin katılımıyla 2019 yılının ekim ayından bu yana sürdürdüklerini söyledi.

Amaçlarının kentin ilim ve fikir insanlarını şehrin insanlarıyla buluşturmak olduğunu ifade eden İpekdal, "Akademiyi halkla bir araya getirmek...İlim erbabının kendi köşesine çekildiği, halkla irtibatının olmadığı yönünde yüzyıllardır devam eden tahlilleri ortadan kaldırabilir miyiz, akademiyi halkla buluşturabilir miyiz? Bunu amaçlamıştık. Bir diğer amacımız da il merkezimizde ve ilçelerimizde bulunan halk kütüphanelerine insanların ilgisini çekmekti. Bu amaçlarımızın ikisine de büyük ölçüde ulaştık." dedi.

"Kütüphaneleri sadece ders çalışılan, sadece kitap alıp verilen bir mekan olmaktan çıkarmak istedik"

Konuşmacıları seçerken içinde bulunulan ayın önemli yıl dönümleri ve anma günlerini dikkate aldıklarını anlatan İpekdal, şöyle devam etti:

"Aralık ayına ise Hz. Mevlana ile ilgili bir program koyduk. Yunus Emre ve Türkçe ile bir veya birkaç konuşma koyduk. İl genelinde 16 kütüphanemizde bunları yapıyoruz. Bu çalışmaya Kütüphane Konuşmaları ismini vermemizin bir amacı var. Oradaki kütüphaneye, kitaba, kültüre ilgiyi çekmek ve kütüphanelerimizi bir kültür mahfili haline getirmek. Sadece ders çalışılan, sadece kitap alıp verilen bir mekan olmaktan çıkarılıp yaşayan bir kütüphane, yaşayan bir mekan haline getirmek. Bunda büyük ölçüde başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Kütüphane Konuşmaları başladıktan sonra kütüphaneye olan ilgi, kütüphane üyelerinin sayısında bir artış, kitap alış verişi konusunda bütün kütüphanelerde bir yükseliş olduğunu gözlemledik." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.