Samsun Bil Koleji Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzaladı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 02 Haziran 2021 18:39
Samsun Bil Koleji Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzaladı
Gençlik ile Spor İl Müdürlüğü ile Samsun Özel Bil Okulları arasında, Okul Yönetim Kurulu Başkanı Turan ARSLAN ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı KASAPOĞLU, tarafından Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü imzalandı.
SAMSUN ÖZEL BİL OKULLARINDAN MİLLİ SPORCULARIMIZA TAM BURS İMKANI..!

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Samsun’da faaliyet gösteren özel okullar milli sporcularımıza destek vermeye devam ediyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) ve birçok özel okul arasında "Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü" imzalanmasının ardından Samsun’da faaliyet gösteren özel okullar milli sporcularımıza destek vermeye devam ediyor.

Protokol çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından ilimizde 24 özel okulun belirlenmiş, 50 den fazla milli sporcu için %100 burslu kontenjan açılmıştır. Protokol dışında olan özel okullar içinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz görüşmeler yaparak milli sporcularımızın burs almalarına olanak sağlıyor.

Gençlik ile Spor İl Müdürlüğü ile Samsun Özel Bil Okulları arasında, Okul Yönetim Kurulu Başkanı Turan ARSLAN ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı KASAPOĞLU, tarafından Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü imzalandı.

Samsun Özel Bil Okulları Müdürü Turan ARSLAN; ‘Gençlik ve Spor Bakanlığımızın milli sporculara yönelik eğitim öğretim desteğinde bulunması bizleri çok sevindirdi. Bizde Özel Bil Okulları olarak seve seve bu projenin içinde yer almak istedik. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı KASAPOĞLU ve Okul Sporları Şube Müdürü İbrahim IRMAK bey proje ile ilgili bizleri bilgilendirdi. Bu kapsamda Ulusal ve uluslararası Şampiyonlarda başarı alan Lisede öğrenim gören 5 milli sporcu ve Ortaokulda öğrenim gören 4 milli sporcumuzu okulumuzda tam burs imkanı ile okutmaya hazırız’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tarafından hayata geçirilen Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü’ ile gençlerimizin sporu benimsemesi sporla yoluna devam etmesi adına çok büyük proje olduğunu belirten il müdürümüz KASAPOĞLU, Okul Müdürümüz Turan ARSLAN’ a projeyi anlattığımızda kendileri de projenin içinde yer almak istediklerini belirtti ve 9 milli sporcumuza okullarında tam burs vereceğini açıkladı. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Samsun’da Bakanlığımızın belirlediği ve il müdürlüğü olarak belirlediğimiz tüm özel okullara projeyi anlatıp, milli sporcularımıza desteklerini isteyeceğiz. Bu projeyi hayata geçirilmesinde vesile olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’ na teşekkür ediyorum. Bütün imkanlarımız ile her zaman sporcunun yanında olacağız’ dedi.

Protokole göre;

a)Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında
b)Avrupa Gençlik Olimpik Festival’inde ( EYOF) ve Dünya Gençlik Olimpiyatlarında
c)Federasyon, Analig ve Okul Sporları Türkiye Şampiyonlarında derece alan sporcuların başvurularının değerlendirilerek, derecelerine göre kontenjanlara yerleştirileceği imza altına alınmıştır. 

Protokol şartlarını sağlayan sporcuların ilgili müsabakalar ile alakalı derece tescil çalışmaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yapacakları başvuru ile belgelendirilecektir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.