• İHSANBAŞKAN

SALLAMA YILMAZ ÖZDİL

GÜNDEM Haber Girişi : 14 Mart 2021 14:00
SALLAMA YILMAZ ÖZDİL
Türk basınında zaman zaman biraz daha konuşulmak, biraz daha reyting almak için Çerkes Ethem'e sallama hastalığı vardır.
SALLAMA YILMAZ ÖZDİL

Oğuz Berk
Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı

Türk basınında zaman zaman biraz daha konuşulmak, biraz daha reyting almak için Çerkes Ethem'e sallama hastalığı vardır.

Bu furyaya Yılmaz Özdil'de katılmış.

Hani Atatürk üzerinden nemalanan, yarım akıllılara tanesi 2500 liraya "Mustafa Kemal" kitabı kitleyen #YılmazÖzdil var ya, yeni bir kitap çıkartmış: "Son Cüret"
Kitabı almadım, okumadım, almayacağım ve okumayacağım. Senin keklediklerin arasında olmayacağım. İlgili bölümü gönderdiler, yazdıklarına cevap vermekte, bizim boynumuzun borcudur.

Burada Çerkes Ethem'in İzmir Valisinin çocuğunu kaçırdığını ve 53.000 altın fidye aldığını söylüyor. Doğru.

Peki fidyeyi Valimi ödemiş, hayır "İngilizler, Osmanlı'nın İzmir valisini hapse atmış" onun için çocuğun fidyesini, ne gariptir ki yine İzmir'li Levantenler (İngiliz, Fransız, Yahudi iş adamları) ödemiş.

Bu olayda bir çelişki yok mu sizce ?

Yılmaz Özdil sadece kitap satmak için Çerkes Ethem'i kitabına çeşni yapmış. Hadi bizim söylediğimizi gaale almazsınız da, biraz ciddiyeti olan adamsanız Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan dinleyin Çerkes Ethem hain mi, değil mi?

Tabi Çerkes Ethem, bu devlet için, bu millet için canını ortaya koysun, cephelerde 17 savaş yarası alsın, karşılığında siz malı götürün. Tarihi gerçekler sizin neyinize? Birazcık daha reyting için, birazcık daha alkış için, birazcık daha maddi kazanç için her şeyi satarsınız?

Çerkes Ethem 53.000 altını ne yapmış ?

Bu devlet sizin gibi burjuvanın, aristokratların omuzlarında kurulmadı. Çerkes Ethem'in elinde milyonlarca altından oluşan bir ordu bütçesi yoktu, silah yoktu, mühimmat yoktu, yiyecek ekmekleri yoktu, bu gün sallamak kolay.
İşte belgelerini ekte yayınlıyorum.

Eşkiya dediğiniz Çerkes Ethem'in, Eskişehir'de Osmanlı Lokantasında askerlerinin karnını doyurup borç yazdırdığının belgeleri.

Hani Çerkes Ethem eşkiya idi ?

Eşkiya borç yazdırır mı ?

Eşkiya fatura öder mi ?

Yunana karşı savaşırken Çakır Gözlüm, Selvi boylum, " adınız Türk tarihine altın harflerle yazılacaktır" diye telgraf çekin, adına marşlar yazın okullarda çocuklara bağıra bağıra okutun, işiniz bitip eyvallahınız kalmayınca hain ve eşkiya öylemi ?
Yeter bu milletin aklıyla oynadığınız,

Yeter bu milletin değerleriyle oynadığınız,

Yeter bu milletin kahramanları ile oynadığınız.

Bu gün yediğin, içtiğin, yattığın, sahip olduğun her şeyde onlara borcun var. Tarihe çok mu meraklısın 27-29 -30 Aralık 1920 TBMM Gizli Çerkes Ethem Oturumu tartışmalarını okuyun.

Derdin tarihi gerçekler değil. Sizin gibilerin hiçbir zamanda hak, hukuk, adalet, vicdan ve bu toprakları vatan yapanlara vefa diye bir kaygınız olmadı. Ama bu polemikleri hep çok sevdiniz, çünkü bu polemikler sayesinde zengin oldunuz?
Sadece kesenizi doldurmak için Atatürk Tüccarlığı yaptınız, millete ahlak, erdem dersi verirken kaçak villalar yaptınız.

Bari bu vatan için 17 savaş yarası almış adamı, mezarında rahat bırakın.
Düşün yakamızdan artık.

(Bu arada aşağıda TBMM'nin resmi evrakını da yayınlıyorum; "Çerkes Ethem'in hain olduğuna dair, devletin kayıtlarında resmi bir evrak yoktur" diye, belge senin için bir anlam ifade eder mi bilmem. )
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.