RENAULT'TA DİZEL MOTORA VEDA ETTİ

TEKNOLOJİ Haber Girişi : 27 Nisan 2021 18:18
RENAULT'TA DİZEL MOTORA VEDA ETTİ
Renaultun da dizelden vazgeçmek zorunda kalacağı aşikardı fakat yeni açıklamayla bu durum daha somut bir hal aldı.

Daha önce Nissan ve Volvo gibi birçok üreticinin ya dizeli tamamen terk etme ya da yeni nesil dizel motorlar geliştirmeme kararı aldığına şahit olmuştuk. Söz konusu şirketler bunun yerine Ar-Ge süreci oldukça pahalı olan elektrikli araç teknolojilerine odaklanıyor. Bu kapsamda Renault'nun da dizelden vazgeçmek zorunda kalacağı aşikardı fakat yeni açıklamayla bu durum daha somut bir hal aldı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA YÖNELECEKLER

Fransız markanın CEO'su Luca De Meo, kısa süre önce düzenlenen genel kurul toplantısında şirketin gelecek planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. De Meo'nun duyurularından birisi de Renault'nun son nesil dizel araçlarına uyacak yeni motorlar geliştirmeyeceği yönündeydi. Şirket bunun yerine elindeki motorları güncelleyecek. Görünen o ki Renault'da bir süre daha dizel motorlu araçlar göreceğiz fakat bu durum fazla uzun sürmeyecek gibi.

Maliyet kısma politikası kapsamında yeni dizel motorlara para harcamayacak olan Renault'nun hedefi elbetteki elektriklenme konusunda vites arttırmak olacak. Öyle ki Fransız marka 2025 yılına geldiğimizde tüm satışların yüzde 65'inin elektrikli araçlardan (hibrit dahil) oluşmasını hedefliyor. 2030 yılına yönelik hedef ise tüm satışların yüzde 90'ını elektrikli araçların oluşturması.

De Meo aynı toplantıda gelecek Renault modellerinin 180 km/s maksimum hızı aşamayacaklarını da duyurmuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.