• İHSANBAŞKAN

Recep Kara: 'Milletin silahıyla millete kurşun sıkanları lanetliyorum'

SPOR Haber Girişi : 25 Temmuz 2016 15:20
Recep Kara: 'Milletin silahıyla millete kurşun sıkanları lanetliyorum'
655'nci Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olan Recep Kara, Sarayiçi Er Meydanı'ndan şehir merkezinde yürüdü.
 655'nci Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olan Recep Kara, Sarayiçi Er Meydanı'ndan şehir merkezinde yürüdü. 
Atatürk anıtında demokrasi nöbeti tutan kalabalığa konuşan Kara, ardından gittiği hamamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü ve tebriklerini kabul etti.

Saraçlar Caddesi Atatürk anıtındaki demokrasi nöbeti için toplanan kalabalığın arasına giren Recep Kara daha sonra kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Gerekirse Er Meydanı'nda gibi tankların önüne çıkarak kendisini siper edeceğini kaydeden Kara, "Biz de Er Meydanı pehlivanları olarak gerekirse vücudumuzu tankın, tüfeğin önüne siper ederiz. Tüm dünya toplanıp ülkemize savaş açsada bu milletin birlik ve beraberliği devam ettikçe Allah'ın izni ile kimse sırtımızı yere getiremeyecek. 15 Temmuz'da verilen mücadele sonrası bu millet demokrasi nöbetiyle devletinin arkasında olduğunu gösteriyor, Allah razı olsun. Bu memleketin ekmeğini yiyerek, bu memleketin silahıyla, topuyla milletimize kurşun sıkan askerleri de lanetliyorum. Bu vatan sağcısıyla, solcusuyla, Türküyle, Kürdü ile tek. Biz bir olduktan sonra kimse bizim sırtımızı yere getiremez. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Türk milletinin gideceği başka bir ülke yok. Bu nedenle vatana, ve bayrağa ölümüne sahip çıkacağız. Türkiye'ye tuzak kuranlar asla amacına ulaşamayacak. Askeri darbe girişimi akşamı göğsünü siper ederek canını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.