Prof. Dr. Gazanfer Doğu'dan Vezirköprü ziyareti

SAMSUN HABER Haber Girişi : 27 Ağustos 2024 19:20
Prof. Dr. Gazanfer Doğu'dan Vezirköprü ziyareti
Efsane güreşçimiz Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'le birlikte Vezirköprü'yü ziyaret etti.

Efsane güreşçimiz Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'le birlikte Vezirköprü'yü ziyaret etti.

 

Önce Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar'ı ziyaret eden Prof. Dr. Gazanfer Doğu ile Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven daha sonra İlçe Kaymakamı Özgür Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyarete Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar'da eşlik etti.

 

 

Ziyarette Araştırmacı -Yazar Ahmet Seven  Kaymakam Özgür Kaya'ya kendi yazdığı eseri Yaşar Doğu'nun hayatını konu alan kitabı imzalı olarak hediye etti. 

 

Prof. Dr. Gazanfer Doğu  Veirköprü'nün babası Yaşar Doğu'nun ve Doğu ailesinin hayatında önemli bir yeri olduğunu söyleyerek:  "Annem Başfakı köyündendir. Annemin babası Ömer Bey Ermeni Çeteleri tarafından şehit edilince Annemin annesi (Anneannem) Harzumen hanım o zamanlar henüz bir kız çocuğu olan Annem Hayriye Hanımı yanına alarak Kavak Karlı Köyüne ağabeyinin yanına gelmiştir. Babam annemi burada tanımış gençliğinde arkadaşlık yapmışlar. Daha sonra 1941 senesinde de evlenmişler. Dolayısıyla Başfakı dedelerimin köyüdür. Orada akrabalarım vardır. Bugün hem Vezirköprü hem de Başfakı köyünü ziyaret etmiş olmanın duygusu içerisindeyim. Yani babam Vezirköprünün damadı olmuş oluyor" diyerek konuştu.   

 

Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya Efsane güreşçimiz Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'in ziyaretlerinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek:  "Milli gururumuz büyük şampiyon güreş tarihimizin örnek ismi Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu hocamızı ağırlamaktan son derece mutlu oldum. Yaşar Doğu'yu evladının dilinden dinleme imkanı buldum " diyerek konuştu. 

 

Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ziyaret anısına Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu ile Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'e semaver hediye etti.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.