POLİS STADIN İÇİNE GİREBİLİR

SPOR Haber Girişi : 23 Eylül 2013 16:19
POLİS STADIN İÇİNE GİREBİLİR
Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz Tesisleri'nin açılışında konuşan Bakan Kılıç şunları söyledi:"Yaklaşık 70 bin seyirci vardı. Yaşanan olayları bunların tamamına mal etmek doğru olmaz. Suç işleyenler var. Güvenlik sorunu varsa tedbirler artacak. Ol
Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz Tesisleri'nin açılışında konuşan Bakan Kılıç şunları söyledi:

"Yaklaşık 70 bin seyirci vardı. Yaşanan olayları bunların tamamına mal etmek doğru olmaz. Suç işleyenler var. Güvenlik sorunu varsa tedbirler artacak. Olimpiyat Stadı'nda yüksek çözünürlüklü 20 yeni kamera var. Polis kamera görüntülerini inceliyor. Maçın tamamlanamamış olması üzücü bir durum. Geçmişte de derbi maçlarda birtakım olaylar yaşandı. Ama böyle sahayı işgal gibi bir olay yaşanmadı. 6222 sayılı kanunda güvenlik kriterleriyle ilgili düzenlemeye gidilecek. Dün gece yaşananlardan sonra stat içi güvenliği özel güvenlikten alınıp yeniden polise verilebilir. Olimpiyat Stadı bir milli servet. Stadın 10 kapısının kırıldığı ve güvenlik duvarının delindiği mevcut. Turnikelerin patlatıldığı tutanaklarda var. Meclis açılır açılmaz kanun yeniden düzenlenecektir. Para ve seyirden men cezası yeterli mi, tartışılmalı. Provokasyon var mıydı, bakacağız. Sorumlular cezalandırılacak. UEFA ve FIFA saha içinde az polis görmek istiyor. Bir daha bu görüntülerin yaşanmaması için herkese büyük görevler düşüyor. Dün gece yaşanan herkese yazık eden bir görüntüdür."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.