PKK DAĞA KAÇIRILAN ÇOCUKLARLA İLGİLİ KARARINI VERDİ

SİYASET HABERLERİ Haber Girişi : 19 Haziran 2014 12:49
PKK DAĞA KAÇIRILAN ÇOCUKLARLA İLGİLİ KARARINI VERDİ
Kandil'de PKK yöneticileri ile görüşen Cenevre çağrısından bir heyet, PKK'nın dağa çıkan 16 yaşından küçük çocukları geri göndereceğini açıkladı.

Merkezi Cenevre'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşu Cenevre Çağrısı'ndan bir grup, Kandil Dağı'nda görüştükleri PKK yöneticilerinin örgütteki 16 yaşından küçüklerin geri gönderileceğini söylediklerini açıkladı.

"16-18 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR AİLELERİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLECEK"

Cenevre Çağrısı'ndan yapılan yazılı açıklamada PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal ve Delal Amed ile görüşüldüğü vurgulandı. Açıklamada, örgüt yöneticisi bu kişilerin, tespit etmeleri halinde 16 yaşından küçük çocukların geri gönderileceğini, 16- 18 yaş arasındakilerin ise aileleri ile görüştürüleceğini söyledikleri belirtildi.

"DURUMU YAKINDAN İZLEYECEĞİZ"

Örgütün, 2013 yılında 'Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair taahhütnameyi imzaladığı hatırlatılan CenevreÇağrısı'nın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Taahhütnamenin uygulanmasının takibi ve izlenmesi, taahhütnamenin bütünleyici ayrılmaz bir parçasıdır. Cenevre Çağrısı durumu yakından izlemeye devam edecektir ve koşullar ne olursa olsun, söz konusu olan 16 yaş altındaki, çocukların ailelerine güvenli bir şekilde dönmelerini ummaktadır."

BELEDİYE MEYDANINA ALINMADILAR

Çocuklarının dağa kaçırıldığını ifade eden anneler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemine başlamış ve çocuklarını geri istediklerini belirtmişti. Yaşananlar tüm Türkiye'yi derinden etkilerken bölgeye giden siyasetçiler annelere, çocukları için çalışacaklarını söylerken belediye önünde bekleyen annelere, belediye çalışanları tarafından alana şerit çekilerek müdahale edilmişti.

AİLELERE UMUT OLDU

Annneler ise çalışanların bu tepkisine yol ortasında oturarak cevap vermiş ve eylemlerinden vazgeçmemişti. Bu süreç içerisinde örgüt tarafından kaçırılan 3 çocuk Şırnak'ta bulunmuştu. Bu çocukların Diyarbakır ziyareti büyük yankı uyandırmış ve çocuklarını isteyen ailelere umut olmuştu.

TÜRKÇE KÜRTÇE SLOGANLAR

Öte yandan çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler, bugün oturma eylemini sürdürdükleri Dağkapı Meydanı'ndan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kadar yürüdü.

Oturma eylemlerine Dağkapı Meydanı'nda devam eden anneler Kürtçe ve Türkçe "çocuklarımızı istiyoruz" sloganları atarak, Elazığ Caddesi'ndenDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.