• İHSANBAŞKAN

OMÜ Dünya Üniversitesi olacak

TARİH Haber Girişi : 26 Temmuz 2012 09:54
OMÜ Dünya Üniversitesi olacak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ,yurt içinden ve yurt dışından gelen öğrenciler için yaz kursları düzenlemeye devam ediyor.
OMÜ Rektörü  Prof. Dr. Hüseyin Akan “Kosova Türk Öğretmenler Derneği ve üniversitemiz işbirliğiyle, 2005 yılından bu yana, ülkelerinde Türkçe eğitim veren Kosovalı öğretmenler yaz aylarında üniversitemiz tarafından çeşitli konularda düzenlenmiş eğitim seminerine katılıyorlar. Yaklaşık iki hafta boyunca devam eden bu seminerlerde Kosovalı öğretmeler üniversitemizin tüm olanaklarından yararlanarak hem eğitim alıyor hem de Samsun ve çevresini gezip tanıma imkânı buluyorlar.Kerkük Üniversitesi Bahçe Bitkileri ve Zootekni Bölümünden 52 öğrenci, üniversitemiz Ziraat Fakültesinde bu yaz staj yaptılar. 2 sene önce yine aynı fakültenin, aynı bölüm öğrencileri fakültemizde stajlarını yapmışlardı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak, Kerkük Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile çalışmaktan, onlara staj dönemlerinde ev sahipliği yapmaktan da son derece mutluyuz." dedi.

FARKLI İLLERDEN VE ÜLKELERDEN ÖĞRENCİLER KURS GÖRÜYOR

OMÜ'de  Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yaz döneminde Gürcü öğrencilere yönelik Türkçe kursu düzenlendiğini belirten Akan, " Kurs kapsamında Gürcü öğrenciler düzenlenen aktivitelerle Türkçeyi öğrenirken, karşılıklı kültür alışverişi en üst düzeyde yaşanıyor. Bu yıl da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Batman Valiliği, Batman İl Emniyet Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile ülkemizin doğusundan; Batman’dan ve çevre illerden gelen öğrenciler için OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu desteğiyle, “İngilizce Yaz Kampı” düzenlendi. 45 gün boyunca Üniversitemizde İngilizce eğitim alan öğrenciler sertifikalarını aldılar.Selanik’in Aristoteles Üniversitesi Pedagoji Bölümünde okuyan 11 Batı Trakyalı öğrenci, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile bu yaz dil eğitimi için OMÜ’ye geldi. Ayrıca, Arnavutluk’un başkenti Tiran şehrinde bulunan Vitrina Üniversitesinden öğretim üyeleri ve öğrenciler, OMÜ Tıp Fakültesine staj görmek için geldiler. Bu yaz Yunus Emre Enstitüsünün yaz okulu öğrencileri de üniversitemizi ziyaret ettiler. Türkiye’nin çeşitli illerini gezerek, şehirlerin kültürel ve coğrafi zenginliklerini tanıma fırsatı bulan 14 farklı ülkeden 20 kişilik öğrenci grubuna üniversitemizin de tanıtımı yapıldı.”  diye konuştu.

TİFLİS DEVLET TIP ÜNİVERSİTESİNE EĞİTİM

Ağustos ayının başında Tiflis Devlet Tıp  Üniversitesinden 50’ye yakın öğrencinin ve beraberlerindeki uzmanların da OMÜ Tıp Fakültesine yaz stajına geleceklerini kaydeden Rektör Akan, “Şu anda 850 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde eğitim almaya devam ediyor. Son dört yılda yabancı uyruklu öğrenci sayımız %1’den, %2,5 oranına doğru bir artış gösterdi. Hedefimiz bu artışı çok kısa zamanda %5 oranına çıkarmak. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bu güne kadar eğitimle ilgili hiçbir projeyi geri çevirmedik. Üniversitemizin uluslararası bir üniversite, bir dünya üniversitesi olma yolundaki çalışmaları ve kültür alış verişi açısından yaz aylarında düzenlenen bu tür kursların son derece önemli ve yararlı olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.