OMÜ bir soru ve soruna aylardır cevap veremiyorsa

Sayın OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'a...

 

Bu sayfalarda birkaç haber yapıldı ve OMÜ Rektörlüğüne OMÜ İlim Sanat ve Kültür Evi'nin akıbetinin ne olacağı ve bu konuda ne  düşündükleri soruldu.

 

Bugüne kadar her herhangi bir cevap alınamayışı üzücüdür.

 

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal eğer benim bunlardan haberim yok diyorsa önce kendinde sonra ekibinde  ciddi sorunlar yaşıyor demektir. 

 

Ayrıca ellerinden akıllı cep telefonlarını bir an bile düşürmeyenlerin haberlerinin olmaması mümkün değil. 

 

OMÜ gibi bir üniversitenin haberlere duyarsız kalması endişe vericidir.

 

Eğer bu farklı bir uyku haliyse bir an evvel uyanmalı uyuyanlar uyandırılmalıdır.

........................

Göreve gelir gelmez şehri üniversite ile buluşturacağız diyerek koca laflar edenlerin bugüne kadar bunun altında kaldıklarını gördük.

 

Rektörlüklerde bu cümlelerin tekerrürden ibaret olduğuna kanaat getirdik. 

 

Bu kadar basit bir konuda bile duyarsızlık gösteriliyorsa ötesini siz düşünün.

 

Sizi bilmem fakat ben ümidimi ylitirmeye  başladım...

 

Cevap alamamak gibi bir durum karşısında şayet böyle giderse siz susmaya biz de sormaya devam edeceğiz demektir.

 

Birbirimizi yormaya gerek yok. Daha önemlisi kurumu da.

 

HABERLERİ BİR KEZ DAHA HATIRLATALIM

Haber: 04 Temmuz 2024 

Haber : 06 Kasım 2023 

Haber: 07 Eylül 2023

OMÜ İlim Sanat ve Kültür Evi sahipsiz mi?

Ulugazi Mah. Hakkıbey Sok. 492 Ada 1 Parsel İlkadım/Samsun adresinde yer alan Omü'ye ait İlim Sanat ve Kültür Evinin içler acısı durumu görenleri üzüyor.

 

Her gün önünde çöp yığınları oluşuyor

 

OMÜ'nün ruhuna yakışmayan görüntüler rahatsız ediyor. OMÜ'nün bu binayı ne yapacağı merak ediliyor.

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven binanın Samsun Kültür Evi olarak hizmet vermesinin daha doğru olacağına inandıklarını söylerek: "Burası Samsun Evi olmalı. İçerisinde Kültür sanat edebiyat konuşulmalıdır. Samsunun kalbi burada atmalıdır. Birçok şehirde bunun örnekleri vardır. Bu binanın atıl halde bırakılması OMÜ'ye yakışmıyor. Her gelen Rektör Üniversiteyi Samsun'la halkla buluşturacağım diyerek göreve geliyor. Bu bina böyle bir söylem için fırsattır. Burası Samsun Evi olarak kullanıma açılmalı. Yerinde bir uygulama olacağına inanıyorum" diyerek konuştu. 

 

Açıldığı gün Kadim Medeniyetimizin mirası olan geleneksel sanatlarımızı şehrimizde yaşatmak amacıyla Üniversitemiz bünyesinde açılan ”İlim, Sanat ve Kültür Evi” şehrin merkezinde sanat ruhunun yaşanacağı manevi ortamıyla Üniversitemiz öğrencilerine ve Samsun halkına hizmet vermektedir denilen OMÜ İlim Sanat ve Kültür Evi çürümeye terkedildi.

 

ÖMÜ'nun “Herhangi bir gelir elde edilmeyecek” dediği tarihi binanın açılışında  konuşan o günün OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İlim, Sanat ve Kültür Evinde hattatların, ebru sanatçılarının ve güzel sanatlarla ilgili hocaların olacağını belirterek, “Birimlerimiz burada herhangi bir şekilde kazanç amacı gütmemek kaydıyla sadece günlük kendisini döndürebilecek bir ücret ve küçük ödemelerle bu hizmetleri vermeye çalışacak. Buradan herhangi bir şekilde hocalarımızın gelir elde etmesi söz konusu olmayacak. Aynı zamanda da burası bir buluşma yeri olacak. Akşam sohbetlerimiz olacak. Gündüzleri de çalışmalar devam edecek. Burada inşallah daha sık buluşmayı ümit ediyoruz” demişti.

 

Birkaç buluşma haricinde faaliyetlerine son veren OMÜ İlim Sanat ve Kültür Evinin akıbeti merak ediliyor.

 

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın bu konuda bir nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.