Neşet Ertaş'a yapılan saygısızlık millete yapılmıştır

GÜNDEM HABERLERİ Haber Girişi : 03 Eylül 2024 22:44
Neşet Ertaş'a yapılan saygısızlık millete yapılmıştır

Kırşehir Belediyesinin tertiplediği halk konserinde Neşet Ertaş'a yapılan saygısızlık tepkisiz kalmadı

 

Sanatçı Ahmet Tekkuş sahnede yaptığı konuşmada Neşet Ertaş'ı küçük düşürücü cümleler kurdu. 

 

Tekkuş'un: Kırşehirli olmak bir ayrıcalık. Kırşehir'de hepinizin bildiği bir Neşet var. Kargadan başka kuş tanımıyorsunuz. Burada 3 tane deve dişi gibi bir sanatçı var. Bu kadar orkestralar ve sazlar var. Bu sanatçılarımıza büyük bir alkış lütfen' sözleri seyircilerin tepkisine neden oldu.

 

Bir tepki de Samsun'dan geldi

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Neşet Ertaş'ın yetiştiği ilin sınırlarını aşarak dünyaya mal olmuş bir sanatçı olduğunu ifade ederek: " Neşet Ertaş olmasaydı Kırşehirli Ahmet Tekkuş ve diğerleri de olmazdı. Orda aldıkları sahneyi bile Neşet Ertaş'a borçlular. Neşet Ertaş deyince akla Kırşehir, Kırşehir deyince de akla Neşet Ertaş geliyor.  Neşet Ertaş'a karşı yaptığı benzetme patavatsızlıktır. Saygısızlıktır. Ölçüyü kaçırmadır.  Sanatçı yalnızca sesiyle sanatçı olmaz saygısı nezaketi karakteri de sanatçı olmalıdır.  Tekkuş'un yanlış anlaşıldım, anlatmak istediğim bu değildi diyerek özür dileyeceğinden kuşkum yoktur.  Ancak düşüncesizlikle söylenen söz sahibinin yüzünü kızartır.  Kırşehir Neşet Ertaş'a yapılan saygısızlıkla gündeme gelmemeliydi.  Millete ait olmuş bir sanatçıya Neşet Ertaş'a asla kırıcı söz söyletmeyiz. Buna müsaade de etmeyiz. Neşet Ertaş'a yapılan saygısızlık millete yapılmıştır. Belediye Başkanı ve sözün sahibi en kısa zamanda kamuoyuna açıklama yaparak rahatlamasını sağlamalıdır" diyerek konuştu. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.