• İHSANBAŞKAN

Necip Fazıl Kısakürek 33. vefat yıl dönümünde anılıyor

TARİH Haber Girişi : 25 Mayıs 2016 00:27
Necip Fazıl Kısakürek 33. vefat yıl dönümünde anılıyor
Büyük edip fikir ve dava adamı Necip Fazıl Kısakürek vefatının 33. yıl dönümünde rahmetle anılıyor.
 VEFATININ 33. YILINDA RAHMETLE ANILIYOR

Ahmet Necip Fazıl Kısakürek (26 Mayıs 1904 İstanbul - 25 Mayıs 1983, İstanbul-Türk şair Edip ve Fikir adamı.

Necip Fazıl, 24 yaşındayken yayımladığı ikinci şiir kitabı Kaldırımlar ile tanınmıştır. 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanınmış ve o devirde Türk basınının merkezi olan Babı Ali'nin önde gelen isimleri arasında yer almıştır. 1934 yılında Abdülhakim Arvasi ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşayan Kısakürek, 1943-1978 arasında 512 sayı yayımlanan Büyük Doğu Dergisi yoluyla İslamcı görüşlerini kamuoyuna duyuran ve Büyük doğu Hareketi'ne önderlik eden bir şairdir. Dergi, Türkiye'de antisemitizmin yayılmasında öncü bir rol oynamıştır.


Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet Seven, Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 33. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı;


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven yaptığı açıklamada;


"Necip Fazıl Kısakürek milletimizin ender yetiştirdiği ilim fikir ve dava adamlarından birisidir. Milli şuurun uyanmasında ciddi anlamda öncülük yapmıştır. Onu anlamak milli bir görevdir. Yazdıkları ve konuşmalarıyla mukaddes davanın hareket öncülerinden olmuştur. Yanız güzel adamlardan birisi olarak kalmamış bu ülkeye güzel adamlar kazandırmıştır. Yeri doldurulamaz bir insan olan ve haklı olarak üstad olarak nitelenen bu büyük adam daha nice yıllar aynı coşku ve heyecanla takip edilecektir. Bugün birçok alanda onun fikirlerinden beslenerek büyüyenler millete hizmet etme yolunda önemli adımlar atarak yürümektedirler. Bu büyük dava adamını rahmet ve şükranla yad ediyoruz" dedi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.