• İHSANBAŞKAN

MUSA AYDIN: GÜREŞİ ZİRVEYE TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ

SPOR Haber Girişi : 16 Mayıs 2021 14:47
MUSA AYDIN: GÜREŞİ ZİRVEYE TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Federasyon olarak sorumluluğumuzun bilincinde, yeni şampiyonların çıkması, ata sporumuz olan Güreşi her zaman zirveye taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz.
BAŞKAN MUSA AYDIN YILDIZ SERBEST GÜREŞ MİLLİ TAKIM KAMPINI ZİYARET ETTİ

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın İznik'te kamp yapan, Yıldız Serbest Güreş Milli Takım kampına bayram ziyaretinde bulundu. İznik Belediye Başkanı Kağan Usta ile birlikte kampa gelen Başkan Aydın , güreşçilerle bayramlaştı. Son yıllarda alt yapıya verdiği önemle dikkatleri çeken Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın teknik heyet ve güreşçilere sohbet ederek günün anısına fotoğraf çektirdi. Ayrıca İznik Belediye Başkanı Kağan Usta ile birlikte güreşçilere baklava ikram etti.

MUSA AYDIN: "ELDE ETTİĞİMİZ BÜYÜK BAŞARILARI KALICI HALE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Alt yapıya verdikleri önemi anlatan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın "Biz göreve geldiğimiz günden bu yana Olimpiyat, Avrupa ve dünya şampiyonalarında hep tarihi başarılar elde ettik. Madalya rekorları kırdık, İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya ezberlerttik. Önemli olan bu başarıların kalıcı olması. O yüzden göreve geldiğimiz ilk günden itibaren alt yapı seferberliği ilan ettik. YİBO'lar, Güreş Liseleri başta olmak üzere alt yapı kaynakları ürettik. Buralardan yetişen yetenekli güreşçiler milli takım kamplarında deneyimli hocalarımız nezaretinde Uluslararası şampiyonalar için titiz bir şekilde hazırlanıyor" dedi.

MUSA AYDIN: 81 İLDE ALT YAPI SEFERBERLİĞİ İLAN ETTİK

Alt yapıda ki Güreşçilerin geleceğin Koca Yusuf'ları, Hamza Yerlikaya'ları, Taha Akgül'leri, Rıza Kayaalp'leri olduklarını belirten Musa Aydın, şöyle devam etti:
"Bundan sonra bu bayrağı alt yapıdan gelen güreşçiler taşıyacaklar. Bu mirasa sahip çıkmak bu başarıyı sürdürmek hem bizim hem de bu güreşçilerin görevi. Son 19 yılda ülkemiz çok modernleşti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki hükümetimiz batıya ne yaptıysa doğuya da aynısını yaptı. Bunları bizzat gördüm. Ülkemizin her tarafı birbirinden güzel. Biz bu ülkede doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle bir bütünüz ve kardeşiz. Ülkemiz son 19 yılda 100 yıllık gelişme elde etti. Bunun kıymetini iyi bilelim, halimize şükredelim. Biz de Türkiye Güreş Federasyonu olarak 81 ilin tamamına altyapı çalışmalarını başlattık. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun önderliğinde Güneydoğu Anadolu projesi başlattık. Bu tarihi projeyle birlikte Türkiye'nin dört bir yanından daha çok sporcu yetiştireceğiz. Türk güreşinin her zaman yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na Tük güreşi adına şükranlarımı sunuyorum. Bizlerde Federasyon olarak sorumluluğumuzun bilincinde, yeni şampiyonların çıkması, ata sporumuz olan Güreşi her zaman zirveye taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Milli takım kamplarında ki olumlu hava da bizleri fazlasıyla sevindiriyor" dedi.

MUSA AYDIN "TERÖRİST ÜLKE İSRAİL'İ LANETLİYORUM"

Başkan Musa Aydın sözlerinin sonunda Gazze'de ateş altında olan tüm müslüman kardeşlerimizin yanlarında olduğunu belirterek "Çocuk, genç yaşlı demeden alçakça insanları katleden terör ülkesi İsrail'i ve bu vahşete rağmen hala susan, hatta katil İsrail'in yanında olarak bu zulme ortak olan tüm ülkeleri bir kez daha lanetliyor ve kınıyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.