Müftü Erdoğan'a verdiği sözü tuttu

DÜNYA Haber Girişi : 15 Nisan 2016 20:21
Müftü Erdoğan'a verdiği sözü tuttu
Karadağ İslam Meşihatı BaşkanıRıfat Feyziç, Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ın gülümseyerek kendisine 'Müftü Efendi, sakal nerede?' dediğini belirterek Bu sözüm üzerine Sayın Erdoğan güldü. O gün sakal bırakacağıma dair s

Karadağ İslam Meşihatı BaşkanıRıfat FeyziçTürkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan'ın gülümseyerek kendisine 'Müftü Efendi, sakal nerede?' dediğini belirterek "Bu sözüm üzerine Sayın Erdoğan güldü. O gün sakal bırakacağıma dair söz verdim ve sakal bıraktım" dedi.

Feyziç, yaptığı açıklamada, ülkesinde yaklaşık 110 bin Müslüman'ın yaşadığını söyledi. Başkanı olduğu kurumun, Karadağ Devleti'nce tanındığını aktaran Feyziç, İslam Meşihatı'nın din hizmetlerinin yanı sıra dil, tarih ve kültürel alanda çalışmalar da yürüttüğünü ifade etti. Feyziç, yaklaşık bir ay önce Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiklerini anımsatarak bu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karadağ'da yaşayan Müslümanların durumuna ilişkin bilgi verdiğini aktardı. 

Türkiye ile Karadağ arasında ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğuna işaret eden Feyziç, şöyle devam etti: 

"Türkiye ziyaretimizde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bana gülümseyerek 'Müftü Efendi, sakal nerede?' dedi. Ben de 'Sakal koymak için emir bekliyorum' dedim. Bu sözüm üzerine Sayın Erdoğan güldü. O gün sakal bırakacağıma dair söz verdim ve sakal bıraktım. Orada çekilen fotoğraflar, sakalsız son fotoğraflar oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ'a gelmedi. Kendisine Türkiye'deki görüşmemde bunu hatırlattım. 'Karadağ'a gelmeden Balkan seferleriniz tamamlanmış olmuyor' dedim."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.