MORİTANYA ERDOĞAN SEVGİSİYLE COŞTU

SİYASET Haber Girişi : 28 Şubat 2018 21:09
MORİTANYA ERDOĞAN SEVGİSİYLE COŞTU
Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret nedeniyle Moritanyada adeta seferberlik ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moritanya'da

Erdoğan, Novakşot Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret nedeniyle ülkede adeta seferberlik ilan edildi. Erdoğan'ın gelmesi nedeniyle ülkede esnaflar vatandaşlara indirimli ürün satma kararı aldı.


Cezayir'deki resmi temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moritan'ya gitti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik etti. 

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI 

Tarihte cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaretini gerçekleştiren Erdoğan, havalimanında resmi törenle karşılandı. 

ERDOĞAN'A DESTEK GÖSTERİSİ 

Moritanya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı  karşılamak üzere sosyal medya üzerinden çağrı yapıldığı bildirildi.  Yerel basında çıkan haberlere göre, sosyal medya üzerinden haberleşen  binlerce Moritanyalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti esnasında "destek  gösterisi" düzenleme çağrısı yaptı.  Sosyal medya paylaşımlarında, Erdoğan'ın ziyaretinin kardeş ülke  Türkiye'den cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olduğu  vurgulandı.

ERDOĞAN'IN ZİYARETİ NEDENİYLE ESNAFA İNDİRİM

 Öte yandan, başkent Novakşot'ta Türk ürünleri satan yerel esnaf,  Erdoğan'ın tarihi ziyareti dolayısıyla yüzde 50 indirim yaptıklarını duyurdu.  Mağazalara "Hoş Geldin Erdoğan" yazılı pankartlar ve Cumhurbaşkanı'nın  posterleri asıldı.    Cumhurbaşkanı Erdoğan dört ülkeyi kapsayan Batı Afrika turunun ilk  durağı olan Cezayir'den bugün kısa süre önce Moritanya'ya hareket etti.  Erdoğan, Novakşot'taki temasları kapsamında Moritanya Cumhurbaşkanı  Muhammed Veled Abdulaziz ile bir araya gelecek.

Erdoğan'ın, Afrika turu kapsamında ikinci durağı olan Moritanya’da gerçekleştireceği görüşmelerde ikili ilişkilerin ve iş birliğinin tüm yönleriyle ele alınması, bölgesel ve uluslararası gelişmeler, terörizmle ortak mücadele konuları hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye ve Moritanya arasındaki ekonomik iş birliğini artırmak amacıyla iş adamları ve yatırımcılardan oluşan beraberindeki heyetle bir dizi temaslarda bulunması bekleniyor.Ziyaret kapsamında ayrıca Moritanya’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) bir ofisinin açılması planlanıyor. 

Etiketler : MORİTANYA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.