Misafir Çocuk Yetiştirmek

Misafir Çocuk Yetiştirmek


BİLSEN ŞAHİN

        2000 ve sonrasında doğan çocuklar şanslı mı? Yoksa tam tersi şanssız mı? Diye sorsam sanırım büyük bir bölüm şanslı diyecek.


        Sevgi olarak inanılmaz şanslılar.  Çünkü bu çocukların ebeveynleri, ailelerinden görmedikleri abartılı sevgiyi, bugün çocuklarına fazlasıyla abartarak yansıtıyorlar. Çocuklarının bir dediği 2 edilmeden yerine getiriliyor. Yeter ki ders çalışsın, yeter ki mutlu olsun, yeter ki canı sıkılmasın, yeter ki zorluk çekmesin ………. Biz çektik, aman onlar çekmesin mantığı ile büyüyorlar.


        Çocuklara ders çalışırken, bilgisayarda oynarken, masalarına pasta, meyve servisini anne babaları yapıyor. Okula  kapının önüne gelen servisle gidiyorlar.


      Bu  çocuklar 1 bardak çay doldurmuyorlar. Elektrikli süpürge nasıl çalışır çoğu bilmiyor. Yemek masasından kalkıp tabağını kaldırıyorsa öp başına koy. Eve misafir gelince, çocuk hiç  piyasada yok.


       Sonra bu çocuklar büyüyor Ünv. ye gidiyor anneleri yine evlerini temizliyor. Yine yemeklerini yapıyor ve başlarında göz kulak oluyorlar. Çocuğun saltanatı aynen devam.


      Evin içinde ama evle ilgili değil. Anne baba ile aynı evde ama evin hiç bir işinden sorumlu değil, maddi sıkıntı var mı? yok mu? Bilmiyor.  Market, manav, kasap, çarşı pazar işlerinden habersiz, ekmek almaya bile gitmiyor.


      Tüm bunlar size misafiri hatırlat mıyormu? Misafir de öyle değil midir? Gittiği evin iç işleriyle ilgilenmez. Haddini bilen misafir süre uzayınca yavaş yavaş mutfağa girer ya da bir işin ucundan tutayım der. Fakat sizin bu çocuklar hiç o noktaya gelemez. Sonra da bu çocuklar anne babası ile yaşadığı evle tam bir bağ kuramaz. O  ev gitse umurunda olmaz. Ailenin maddi durumu kötüye gitmiş gitmemiş bilmez. Ona son model telefon gerekiyorsa alınacaktır. Sadece telefonu ve alınacağını bilir. Gerisini bilmez ve düşünemez.


       Tüm bunları okumak acı veriyorsa  bir an önce  misafir çocuk yetiştirmekten vazgeçin. Çocuğunuzu evinizin bir parçası olduğunu gösterin. O olmasa ekmeği alan kimse yokmuş gibi hissetsin. Evinizle ilgili önemli kararlar alırken danışın. Fikirlerini uygulamak zorunda değilsiniz. Ama  onun fikirlerine önem verdiğinizi gösterin.


        Bırakın sizinle ve eviyle güçlü bağ kursun. Bırakın kendi evinin ev sahibi olsun. Bırakın o evin olassa olmazı olduğunu fark etsin.

Etiketler : BİLSEN ŞAHİN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.