Milyonlarca benzinli ve dizel araç çöpe gidecek

GÜNDEM Haber Girişi : 24 Haziran 2021 12:21
Milyonlarca benzinli ve dizel araç çöpe gidecek
Benzinli ve dizel araçların fiyatları hızlı bir şekilde düşerek nostalji olacak.

Milyonlarca benzinli ve dizel araç çöpe gidecek

Benzinli ve dizel araçların fiyatları hızlı bir şekilde düşerek nostalji olacak.

Zararlı gaz salımı ve artan maliyetleri nedeniyle dizel ile benzinli motor taşıyan otomobillerin 2020'li yıllara girilmesiyle beraber tahtı sallanmaya başladı. Bu otomobillerin yıllar geçtikçe Avrupa başta olmak üzere, dünyada kullanımının giderek düşmesi beklenirken, pazarın hakiminin önce hibrit sonra elektrikli otomobillerin olması bekleniyor.

Bu kapsamda son adımı ise Alman otomobil üreticisi Audi attı. Audi, otomotiv endüstrisinin dünya çapında elektrikli otomobillere yönelik atılımlarının artmasıyla birlikte, 2033 yılına kadar dizel ve benzinli otomobil üretimini durduracağını açıkladı.

BAIC ve Jaguar’ın ardından İsveçli Volvo, 2030'dan itibaren yalnızca elektrikli modeller satmayı planlıyor

Alman Mercedes-Benz üreticisi Daimler de, 2039 yılına kadar içten yanmalı motorları kullanımdan kaldıracak.

Volkswagen benzin ve dizelden çıkış için takvimi 2040 yılı olarak planlamış durumda.

Honda, 2040 yılı itibarıyla benzin ve dizel araç satışlarını sonlandırarak sadece elektrikli araç satışı yapacak.

Porsche dizel araçların üretiminden vazgeçen ilk Alman otomobil şirketi oldu.

Alman otomotiv devi Mercedes’in alt markası Smart da 2025 yılında benzinli otomobil üretimine son vereceğini ve tamamen elektrikli araçlara döneceğini açıkladı.

Avrupa Birliği, 2030 yılına kadar CO2 emisyonlarında yüzde 45’lik bir azalmayı hedefliyor.

Almanya’nın Hamburg kentinde Euro5 ve daha eski dizel motorlu araçlar yasaklandı. Almanya’da elektrikli araçlar için vergi indirimi getiren yasa yürürlüğe girdi. Hollanda, 2030 yılında içten yanmalı motorlu yani benzinli ve dizel araçları tamamen yasaklayacak. ABD, Fransa ve İngiltere 2040 yılına kadar benzinli ve dizel araçları yasaklamayı planlıyor.

Çin'de hibrit ve elektrikli araçlar tüm vergilerden muaf tutulmaya başlandı. İran, büyük bir petrol üreticisi olmasına rağmen yüzde 90 olan ithalat vergisini hibrit araçlar için sıfıra düşürdü.

Nissan, Avrupa genelinde dizel araç satışını tamamen sonlandırma kararı aldı ve kıtada satılacak yeni modellerin dizel versiyonlarını da üretmeyeceğini açıkladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.