• İHSANBAŞKAN
SPOR Haber Girişi : 16 Haziran 2021 21:45

Milli Güreşçi Vehbi Akdağ'a vefa

Milli Güreşçi Vehbi Akdağ'a vefa
Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 23 Haziran 2020 tarihinde hayatını kaybeden Olimpiyat ikincisi Vehbi Akdağ'ın mezarını yaptırdı.

Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 23 Haziran 2020 tarihinde  hayatını kaybeden Olimpiyat ikincisi Vehbi Akdağ'ın mezarını yaptırdı. 


Ölümünün ardından  memleketi Tokat'ın merkeze bağlı Ormanbeyli köyüne defnedilen Vehbi Akdağ için mezar yaptırıldı. Ayrıca mezarın başına Vehbi Akdağ'ın hayatını anlatan bir bölüm de yapıldı. Tokat ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar Vehbi Akdağ'ın yıllarca Tokat ilini en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek "Onun bu ülke için yaptıklarını asla unutmayacağız. Geçen yıl aramızdan ayrılan Akdağ için mezar yapım çalışmalarımız sona erdi. Mekanı cennet olsun" dedi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'da Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar'a teşekkür ederek "Vehbi Akdağ Türk güreşi için çok önemli bir isim. Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bu anlamlı davranışı tüm güreş camiası adına bizleri çok mutlu etmiştir.  Vehbi Akdağ hocamıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.


VEHBİ AKDAĞ KİMDİR?


1949 Tokat doğumlu Vehbi Akdağ, 16 yaşında güreşe başladı.


1971 yılında Avrupa üçüncülüğü elde eden Akdağ, 1972 Münih Olimpiyatları'nda ikinci oldu. Türkiye'nin o yıl olimpiyatlarda tek madalyasını alarak yıllarca adından söz ettiren Vehbi Akdağ, 1974 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak bir kez daha kürsüye çıktı. 23 Haziran 2020 tarihinde hayatını kaybetti.. TGF Basın

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.