• İHSANBAŞKAN

MEMUR-SEN'E BAĞLI SENDİKALAR İSRAİLİ KINADI

GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mayıs 2021 21:00
MEMUR-SEN'E BAĞLI SENDİKALAR  İSRAİLİ KINADI
Mescid-i Aksa Müslümanlara Yapılan Alçak Saldırıyı, Terörist İsrail Elçiliği Önünde Protesto Ettik. Yaşasın Şanlı Direnişimiz, Yaşasın Özgür Kudüs

İsrailli siyonist yerleşimcilerin Filistinlileri evlerinden zorla çıkararak mülklerini gasp etmesinin ardından başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistin’in çeşitli yerlerinde başlayan gösterilerde İsrail’in uyguladığı şiddet Türkiye’de de protesto edildi. Ankara’da Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği ve İHH tarafından organize edilen eylemde Filistin’e destek mesajları verildi.


Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın, Genel Başkanımız Levent Uslu, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa ve çok sayıda Kudüs sevadalısının katıldığı basın açıklamasında katil israil’in geçtiğimiz akşam Mescid-i Aksa’da gerçekleştirdiği insanlık dışı zulüm kınandı.


Türkiye ve Filistin bayraklarının taşındığı eylemde konuşan Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın, İsrail’in bir terör ve işgal devleti olduğuna vurgu yaparak İsrail’de eğitim gören ilkokul çocuklarının dahi ırkçı, Arap ve Müslüman düşmanı olarak yetiştirildiğini ve İsrail’in devlet felsefesinin de bu kin ve düşmanlık olduğunu ifade etti.



Yalçın, “Ankara’dan toplum vicdanını harekete geçirmeye çalışan insanlar olarak diyoruz ki  ‘Kudüs davası yalnız değildir, oradaki Müslümanlar yalnız değildir. Kanımızın son damlasına kadar savunmaya devam edeceğiz.’ Türkiye’deki duyarlı insanlar olarak bu konuyu gündemde tutmaya devam etmeliyiz en ufak hadisede tepki göstermekten geri durmayacağız. Sivil toplum kuruluşları olarak bu tip olaylarda anında tepkimizi göstermeliyiz” diye konuştu.

İslam dünyasının Filistin konusundaki duyarsızlığına dikkat çeken Yalçın, “İsrail’in durdurulması konusunda Müslüman ülkelerin birlikte hareket etmesi gerekir. Orada yaptıkları zulmü hak olarak meşru olarak gören bir anlayış var. İsrail’in süslü cümlelerine asla aldanılmaması gerekir. Kudüs insanlığın ortak değeridir Mescidi Aksa insanlık onurudur. Mescidi Aksa’da Kudüs’te direnen kardeşlerimizi buradan selamlıyorum. İstanbul sizinle, Ankara sizinle, Türkiye sizinle” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan ve İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan konuşmaların ardından İsrail Büyükelçiliği önüne “Terörist İsrail” yazan siyah çelenk bıraktılar. 



Memur-Sen Genel Başkanımız Yalçın burada yaptığı konuşmada ise “Terörist İsrail’in Kudüs’te uyguladığı zulmü protesto ediyor katil oluşuma bir mesaj olarak bu siyah çelengi  toplum vicdanı adına elçili konutu önüne bırakıyoruz.  Filistin’deki kardeşlerimizin yanındayız. Filistinliler yalnız değildir. Dünyadaki tüm Müslümanların bu konuda hepsinin bilinçli bir şekilde tepki koymaya devam edeceğini mazlum Filistinlileri yalnız bırakmayacağımızı İsrail anlamalıdır. Biz de kendi çocuklarımızı Aksan’ın özgürlüğü, Filistin’in özgürlüğü hayaliyle ve bilinciyle yetiştireceğiz. Kadir Gecesi’nin Filistinli kardeşlerimiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Yaşasın Filistin direnişimiz yaşasın özgür Kudüs” diye konuştu.

İşte Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’ın konuşmasında aktardığı İsrial okullarında geçen bir diyalog:
-Kudüs deyince aklınıza ne geliyor?
-kutsal şehir, tanıpak…
-Kim Süleyman tapınağının yakın zamnda inşa edileceğine inanıyor?(herkes el kaldırır) Süleyman Tapınağının inşa edileceği bölgede ne var?
-Mescid-i Aksa
-O halde Mescit ne olacak?
-Yıkılacak, çökecek, kaybolacak
-Hangini son zamanlarda Arap bir çocukla tanıştı? (herkes el kaldırır) Onlarla nerede karşılaştınız?
-Tapınağın yanında
-Arap bir çocukla karşılaştığınızda ne hissediyorsunuz?
-Kızgınlık, öfke…. Onu öldürmek istiyorum.
-Dindar olmayan bir Yahudi ile karşılaştığınız zaman ne hissediyorsunuz?
-Laik biri olduğu için ona acıyorum.
-Neden acıyorsun ona?
-Çünkü doğru yolda değil
-10 yıl içinde Kudüs nasıl bir yer olacak?
-Tamamı dindar Yahudi olacak
-Araplar da köle olarak yaşayacak.
-çünkü Mesih gelecek öyle mi? Çok güzel. Peki sen ne düşünüyorsun?
-Büyük bir savaş çıkacak, bütün Araplar ölecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.