M. Emin Dinççağ'dan 9. şiir kitabı "Sevebilmek"

TARİH Haber Girişi : 07 Kasım 2013 22:34
M. Emin Dinççağ'dan 9. şiir kitabı
Romatem Fizik Tedavi Hastanesi'nde görev yapan Samsunlu Doktor M. Emin Dinççağ'ın "Sevebilmek" adını verdiği 9. şiir kitabı büyük ilgi gördü.
Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, "Sevebilmek" adlı şiir kitabı çıkardı.

Romatem Fizik Tedavi Hastanesi'nde görev yapan Samsunlu Doktor M. Emin Dinççağ'ın "Sevebilmek" adını verdiği 9. şiir kitabı büyük ilgi gördü. Dinççağ, daha önce "Nereden Nereye", "Geriye Ne Kaldı", "Nazlandım", "Tadında", "Özlü-Yorum", "An-sizin", "Işık" ve "Arı/Yorum" adlı kitaplarından sonra "Sevebilmek" adlı dokuzuncu şiir kitabını şiir severlerin beğenisine sundu.

Dr. Dinççağ kitabı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sevgisizliğin tavan yaptığı günleri yaşıyoruz. Dünya üzerinde savaşlar, kan ve gözyaşı alışageldik oldu. Kanıtsandı. Her gün basından bombalarla yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini, öldürüldüğünü duyuyor ve okuyoruz. İnsan hayatı, yaşam hakkı en değerli şey iken, nasıl kıyabiliyor caniler bunu. Hangi gereççe ile sebep, hangi gerekçe insanın hayatını yok etmeyi haklı kılabilir? Hangi gerekçe ile kadınlar, çocuklar öldürülebilir. Üstelik bunu yapanların kendilerini inandırdıkları bir gerekçe bile olabiliyor. Ancak, bu bile savaşların durması, silahların susması için herkesin bir şey yapması gerektiğini bize hatırlatıyor. Onun için 'Sevebilmek' kadın, zulmün, ölümlerin, insanların barış içinde yaşayabilmesi için bir çağrı. Sevgiyi çoğaltmalıyız. Sevmeyi bilerek, özümseyerek, inanarak yapmalı. Barışın, hoşgörünün, sevginin ve aşkın en güzel tarifi şiirlerdir. Dünyada bol olduğunda zehirlemeyen, zarar vermeyen en büyük güzellik sevgidir. Onu çoğaltmaya ve etrafımızdakilerin de bu çabaya destek vermesini sağlamaya gayret etmez ise, kavga, dövüş, kan ve gözyaşı hiç gündemimizden düşmez. Kin ve nefret en büyük düşmanımızdır. Bu düşmanın yok edilebilmesinin ilacı, devası, sevgidir, hoşgörüdür, iyi niyettir, anlayıştır, aşktır. Hayata aşk ile bakabilenlere, sevgiyi çoğaltanlara, bu uğurda emek verenlere bu kitap armağan olsun" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.