Londra'dan eli boş dönüyoruz

SPOR Haber Girişi : 08 Ağustos 2012 01:29
Londra'dan eli boş dönüyoruz
Büyük umutlarla gittiğimiz Londra Olimpiyatları'nda beklediğimiz madalyaya dün kavuştuk. Ancak, genel performans hem Türk halkını hem de yarışmalara devam eden Ay-Yıldızlı sporcularımızı fazlasıyla üzdü ve moral bozukluğuna neden oldu!
Büyük umutlarla gittiğimiz Londra Olimpiyatları'nda beklediğimiz madalyaya dün kavuştuk. Ancak, genel performans hem Türk halkını hem de yarışmalara devam eden Ay-Yıldızlı sporcularımızı fazlasıyla üzdü ve moral bozukluğuna neden oldu!

RIZA KAYAALP SİFTAH YAPTI

2012 Londra Olimpiyatları, ülkemiz adına büyük hayal kırıklıkları ile devam ediyor. 27 Temmuz'da başlayan oyunlarda ilk madalyamızı dün kazandık. Bronz madalya alan güreşçimiz Rıza Kayaalp, Londra'da madalya alan ilk sporcumuz oldu.

Kayaalp'in bu başarısı sonrasında madalya alan ülkeler arasına girdik. 1 bronz madalyamız olduğundan dolayı sıralamada son sıradayız.

SADECE 7 BRANŞ KALDI

Oyunlarda yolun yarısı geride kalmışken, branşlarında mücadele veren 62 sporcu oyunlara madalya alamadan veda etti. Türkiye oyunları, 16 branştan badminton, masa tenisi, yüzme, judo, bisiklet, okçuluk, cimnastik, voleybol ve halterde madalyasız tamamlarken, kalan 7 branşta ise Türk sporcuların mücadelesi sürüyor. Türk sporcuların madalya arayışı, atletizm, atıcılık, boks, güreş, yelken, basketbol ve tekvando branşlarında devam ediyor. Maratonda alınan dereceler ise olimpiyatlarda alınan kötü sonuçlara adeta tuz biber ekti.

SUAT KILIÇ: 2020'DE TÜM MADALYALAR BİZİM

HAYAL KIRIKLIĞI

Önemli başarılara imza atan Ümmü Kiraz'ın maratonda 89. sırada yer alıp tam 52 ülke sporcunun gerisinde kalması büyük hayal kırıklığına neden oldu. 114 sporcuyla katıldığımız olimpiyatta tek madalyamız var.

HalterDE SIFIR ÇEKTİK

Halterde altın beklerken, tek bir madalya bile alamadık. 63. kiloda yarışan Sibel Şimşek 4. sırada yer aldı. Aylin Daşdelen ise hayal kırıklığıydı.

YARIŞA BAŞLAYAMADI

Kadınlar 400 metre engellide Nagihan Karadere hatalı çıkış nedeniyle yarışlardan elendi. Karadere, yarışa başlamadan kaybetti!

MİNDERDE DE OLMADI!

ATA sporumuz güreşte madalya beklediğimiz Nazmi Avluca, Selçuk Çebi gibi isimler de olimpiyatlarda elenerek hayal kırıklığı yarattı.

ERİTRE DENEN ÜLKE BİLE BİZİ GEÇTİ

Maratonda Ümmü Kiraz 89. oldu. Adını belki de ilk kez duyduğumuz Eritre bile atletimizi geçti. Bu arada Eritre, Kuzey Afrika ülkesi!

BİR ÇOĞU TAM HAZIR DEĞİLDİ!

Boksta 75 kiloda ringe çıkan Adem Kılıçcı'dan da dün kötü haber geldi. Çeyrek finalde Japon Ryota Murata'ya 17-13 mağlup olan Kılıçcı, bronz madalya şansını kaybetti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.