• İHSANBAŞKAN

Kütüphaneler dünle bugün arasındaki köprülerimizdir

TARİH Haber Girişi : 29 Mart 2016 14:06
Kütüphaneler dünle bugün arasındaki köprülerimizdir
Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet Seven Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı
Batı medeniyeti bizim eserlerimizle inşa edilmiştir.


Kütüphaneler dünle bugün arasındaki köprülerimizdir


Yarına sahip çıkmak istiyorsanız önce kütüphanelere sahip çıkın


Kaç kitap okuduğunuz değil ne okuduğunuz önemlidir

Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER)  Başkanı Ahmet Seven Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı.


Ahmet Seven yaptığı açıklamada; " Bizim ecdadımız sefere giderken bile develerin sırtında kitaplarını da birlikte götürüyorlardı.  Birbirleriyle tek övünç kaynakları kitaplarıydı. Kim zengin bir kitaplığa sahip ise o toplumda daha fazla itibar görürdü. Kitaplar dededen toruna kalan en değerli miraslar arasında yer alıyordu. Batı medeniyetini bizim ilim adamlarımızın yazdığı eserlerle inşa etmiştir. Kendi kaynak eserlerini oluşturuncaya dek yıllarca üniversitelerinde bizim ilim adamlarımızın yazdığı eserler okutulmuştur. Kütüphaneler milletlerin hafızaları, kitaplar medeniyetin can damarlarıdır. Kitapsız ve kütüphanesiz bir medeniyet inşa edilemez. Kütüphanelerimiz daha da geliştirilmeli, genç nesiller eski ve kaynak eser okumaya yönlendirilmelidir. Günümüzde daha çok duygusal ve gönül ilişkilerine dayalı magazinsel kitaplar okunuyor. Ülkemizde birçok değerimizde olduğu gibi kitaplar da daha fazla popüler kültüre kurban edilmekten kurtarılmalıdır. Şair ve yazarlarımız eserlerini milli şuur içerisinde milli değerlerimize bağlı ruh ve anlayışla kaleme almalıdırlar.  Evlerde mutlaka kitaplıklar oluşturulmalı burada başta tarih, edebiyat olmak üzere Milli Şuura kapı açın kitaplar bulundurulmalıdır. Çocuklarına kitap okumayı sevdirip bu zevki öğretemeyen toplumların geleceğe güvenle bakmaya hakları yoktur. Bir ülkede insanların kitap okuma oranı istatistiklere göre değil, hangi tür kitapları okuduğuna bakarak değerlendirilmelidir. Yeniden dirilişin kaynağı yine kütüphaneler ve kitaplardan geçmektedir.  " dedi.


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven ayrıca bu yıl 52.sini kutladığımız "Kütüphaneler Haftası" nın milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.