• İHSANBAŞKAN

Kurduğu Müze Evinde 30 yıldır geçmişi yaşatmaya çalışıyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 03 Ekim 2021 22:52
Kurduğu Müze Evinde 30 yıldır geçmişi yaşatmaya çalışıyor
Bafra’da tarih dostu Sabri Durmuş misafirlerini kendi mekânında 30 yıldır yaşatmaya çalıştığı Müze Evinde ağırlamaya devam ediyor.

Kurduğu Müze Evinde 30 yıldır geçmişi yaşatmak için çalışıyor


Bafra’da tarih dostu Sabri Durmuş misafirlerini kendi mekânında 30 yıldır yaşatmaya çalıştığı Müze Evinde ağırlamaya devam ediyor.

67 yaşındaki Sabri Durmuş geçmişte kullanılmış eserlere olan ilgi ve merakından dolayı eserleri biriktirmeye başladığı ifade ederek: “ Bu bir sevda işidir. Sevmezseniz yapamazsınız. Ben de onlarsız yapamam. Her birinin ayrı bir hikâyesi var. Ben onların arasında hayat buluyorum” diyerek konuştu.


Sabri Durmuş: Maksadım geçmiş ile bugün arasında köprü kurabilmek


Sabri Durmuş Samsun Bülten’e yaptığı açıklamada: “ Mekân kendime ait. Bu işten herhangi bir gelir beklemiyorum. Ayrıca bu iş para için de yapılacak bir iş değil. Dedim ya tamamen sevgi işi. Yeter ki insanlar bu eşyaları gezip görsün. Ziyaret edenlerin duyduğu mutluluktan ben de mutluluk duyuyorum. Her biri adeta zaman tünelinde geçmişe doğru yolculuğa çıkıyorlar. Maksadım geçmiş ile bugün arasında köprü kurabilmek. Kullanılmış eşyalar toplumumuzun yaşayan hafızasıdır. Ben bu hafızayı yaşatarak unutulmamasını sağlıyorum. Benim için bundan daha büyük mutluluk var mıdır? Benden sonra da bu eserlere sahip çıkılıp yaşatılmasını arzu ediyorum. Müze Evini ziyarete gelenler arasında her meslek grubu yer alıyor. Özellikle öğrenciler gençler ziyaret ediyor. Gençlerimizin bu eserlere ilgi göstermeleri beni sevindiriyor. Onlar adına umutluyum. Her köye her ilçeye böyle mekânlar kurulmalı. Yaşayan bir kültür mirası olarak nesilden nesile aktarılmalıdır. Bunu yapanların nesli tükenmemelidir” Diyerek konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.