• İHSANBAŞKAN

Kurban eti balığı vurdu

EKONOMİ Haber Girişi : 18 Ekim 2013 21:34
Kurban eti balığı vurdu
Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, Karadeniz'de hamsi bolluğunun yaşandığını belirterek kilosu 8 lira olan hamsinin Kurban Bayramı'nın da etkisiyle fiyatının 3-4 liraya kadar düştüğünü söyledi. Kıyak, günde ortalama balı
Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, Karadeniz'de hamsi bolluğunun yaşandığını belirterek kilosu 8 lira olan hamsinin Kurban Bayramı'nın da etkisiyle fiyatının 3-4 liraya kadar düştüğünü söyledi. Kıyak, günde ortalama balık haline 250 ton hamsi girdiğini söyledi.

Karadeniz'de yerli hamsinin çıkmasıyla birlikte balık tezgahlarında bolluk yaşanmaya başladı.Özellikle hamside yaşanan bereket ile balıkçı tezgahları şenlendi. Kurban Bayramı'nın daetkisiyle balık fiyatlarında da yarı yarıya düşüş yaşandı.

Bu yıl hamside ciddi derecede bolluk yaşandığını söyleyen Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, "Bu yıl palamut az olduğu için hamside bolluk var. Geçen yıla oranla hamsi 3-4 kat daha fazla yakalanıyor. Geçtiğimiz yıl Samsun balık haline günde 50 ton hamsi girerdi. Bu sezon ise günde ortalama 250 ton hamsi halden giriş yapıyor ve tezgahlarla buluşuyor. Bu sezon hamsideki bereket devam edecek. Vatandaşlarımız uygun fiyata hamsi tüketebilecekler. Hamsiye doyacaklar diyebiliriz. Tabi hamsideki bu bereket hem vatandaşları hem de balıkçıları sevindiriyor" diye konuştu.

KURBAN ETİ BALIK FİYATINI DÜŞÜRDÜ

Kurban bayramı nedeniyle balık fiyatlarının yarı yarıya düştüğünü dile getiren Kıyak, "Hamsi ve istavritin kilosu 8 TL'den 3-4 TL'ye, mezgit 9 TL'den 5 TL'ye, çinekop ise 15 TL'den 8 TL'ye düştü. Fiyatlar sezon boyunca bu seviyede devam eder. Daha yükseleceğini tahmin etmiyoruz" dedi.

Etiketler : balık
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.