Kavaklı Samsun'a gelmeyecek

SEÇİM HABERLERİ Haber Girişi : 06 Şubat 2013 13:42
Kavaklı Samsun'a gelmeyecek
Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, "Artık Kavaklılar İş bulmak hayatlarını sürdürebilmek için Samsun'a gelmeyecek gibi görünüyor" dedi
Gerek işsizlik gerekse sosyoekonomik yapının zayıflığı nedeniyle yıllardır göç veren Kavak ilçesi nihayetinde kabuğunu kırdığını belirten Kavak Belediye Başkanı Şerif, ilçenin TUİK verilerine göre göç almaya başladığını söyledi.  

 

Kavak Dernekler Federasyonu tarafından Samsun Gazi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ve yaklaşık 800 kişiyi bir araya getiren Kaz Tirit Yemeği etkinliğine katılan Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, sözlerine KADEF Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz?e teşekkür ederek başladı. KADEF'in yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 2004 yılında 50 kişiyi bir araya gelemezken şimdi salonlara sığmayan kalabalıkların bir araya geldiğini vurgulayan Şerif Ün, "İnanıyorum ki, bu etkinliğimiz sahalarda yapılsa sahalara da sığmaz. Bu birliktelik bize büyük güç veriyor" dedi.


TUİK'in son verilerine göre Kavak ilçesinde yaşanan göçün tersine döndüğünü belirten Şerif Ün, "Hamdolsun işsizlik Kavak'ta bitmek üzere. İşsizliği Kavak'ta yenmeyi başardık. Kavak ilçemiz şu anda dışarıdan göç almaya başladı. Artık Kavaklılar iş bulmak ve hayatlarını sürdürebilmek için Samsun'a gelmeyecek gibi görünüyor" diye konuştu.




Kavak'ın işsizlik ve göçte olduğu gibi her alanda kabuğunu kırması gerektiğini belirten Şerif Ün, "KADEF çatısı altında daha ileriye nasıl ulaşabiliriz? Bunu düşünmemiz ve uygulamaya koymamız lazım. Bu yemekler, bu toplantılar eminim ki bizleri daha aktif hale getirecek birlikteliklerin de tohumlarını atacaktır. Kavaklıların bu toplantısı ümit ediyorum ki daha hayırlı neticeler alınmasına vesile olacaktır" şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.