Kavak İlçesinin kaderini değiştiren fabrika: Novak Tekstil

SAMSUN HABER Haber Girişi : 01 Eylül 2024 20:49
Kavak İlçesinin kaderini değiştiren fabrika: Novak Tekstil

Kavak İlçesinin kaderini değiştiren fabrika: Novak Tekstil

 

Nova Fashion Group üyesi olarak olarak  2010 yılında Kavak'ta kurulan Novak Tekstil Fabrikasının aradan geçen süre içerisinde ilçenin kaderini de değiştirdiği görülüyor.

 

Bünyesinde 400 kişiyi çalıştıran fabrika iş istihdamındada önemli rol oynadı. 350 kadın ve 50'si erkek olmak üzere 400 kişiye iş istihdamı sağlayan fabrika yeni yatırımları ile bu sayıyı daha da artırmayı planlıyor. 

 

Ürettiği ürünleri dünyanın önde gelen tekstil firmalarına pazarlayan kuruluş Kavak'ın testilde dünyaya açılan kapısı olarak görülüyor.

 

2012'de Şerif Ün'ün Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye davet edilen Novak Tekstil'in bugüne kadar kaliteden ödün vermeden üretime devam ettiği  görülüyor. Personel eğitimini kendi büynesinde gerçekleştiren Novak testil sahasında etkin ve yetkin elemanlar kazandırmakla biliniyor.

 

Novak'ın ilçede üretime başlamasından sonra ilçe'de gelişim ve değişime sağladığı katkıyla ilçenin 30 yıl daha erken modernleştiği gözlerden kaçmıyor. Dolayısıyla Kavak'ı 30 yıl daha ileri götürdüğü görülen Novak Dünya markası olarak yoluna devam ediyor.

 

Nova Fashion Group İş ortakları arasında birçok firma Avrupa’nın ilk 100 tekstil endüstrisinin arasında yer alıyor. 

 

Novak tekstil  
19 Mayıs Mah. Şehit Er Hüseyin Kaşko Sk. Kavak / Samsun / Türkiye adresinde üretim yapıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.