Kavak bu özelliğiyle Türkiye'de tek

SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Eylül 2024 10:40
Kavak bu özelliğiyle Türkiye'de tek

Kavak bu özelliğiyle Türkiye'de tek

 

Kavak'ta derneksiz köy yok.

 

Türkiye'de dernekleşme oranı her geçen artıyor.

 

Demokratikleşmenin en önemli faktörlerinden birisi olar görülen dernekleşme özellikle Avrupa'da daha yaygın. Uygulama alınan geçirecekleri her şeyi dernekler vasıtasıyla yapıyorlar. Böylece hem ortak aklı kullanıyor, hem de kamuoyunun güvenini sağlıyorlar. Vatandaşların sesini bu şekilde duyurabilmesin bir dünya gerçeği halini aldığı görülüyor. 

 

Son yıllarda Türkiye'de göçlerden dolayı şehirlerde yaşayan vatandaşlar kurdukları hemşeri dernekleri sayesinde buluşup tanışıyor ve birlikte karar alabiliyorlar. 

 

Samsunun Kavak İlçesinde her köy için kurulan dernekler vakıf kültürünü yaşatarak halkın sosyo- kültürel yapısına katkı sağlıyor.

 

Bu alanda her köy adına bir derneğin kurulduğu Kavak bu alanda Türkiye'de tek ilçe olarak gösteriliyor.

 

Kavak'ta derneksiz köy yok

 

Kavak'ta her köyün bir derneği var. Dernekler Cami, Okul, yemekhane, yol, su gibi bir çok alanda ihtiyaçlara çözüm bulmaya çalışıyor. Toplu piknikler festivaller düzenleyerek üyelerinin kaynaşmalarına sebep oluyorlar. 

 

Ayrıca köy derneklerinin ortaklaşa kurduğu federasyonları var

Kavak ilçe merkezi ve dışında yer alan dernekler tarafından Samsun il merkezinde Kavak Dernekler Federasyonu (KA-DEF) adında kurulan  federasyon da bulunuyor. 

 Federasyonda 60'ın üzerinde dernek yer alıyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.