İşsiz Üniversiteliler Nitelikli Uzman Oldu

TARİH Haber Girişi : 06 Şubat 2013 14:37
İşsiz Üniversiteliler Nitelikli Uzman Oldu
"İnsan Kaynakları Uzman Yetiştirme Projesi" kapsamında programı başarıyla tamamlayan 35 kişiye sertifikaları törenle verildi.
Samsun Valiliği Avrupa Birliği (AB) proje ofisi tarafından hazırlanan "İnsan Kaynakları Uzman Yetiştirme Projesi" kapsamında programı başarıyla tamamlayan 35 kişiye sertifikaları törenle verildi.


Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, proje yürütücülüğünü Valilik olarak kendilerinin yaptığı projenin ortaklarının ise Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile İl Özel İdaresi'nin yaptığını Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü)'nin de desteklediğini söyledi. Nitelikli eleman olarak iş dünyasında bulunmanın iş arayan kişilere önemli fırsatlar çıkarttığını belirten Vali Aksoy, iş dünyasının en çok sıkıntı çektiği konulardan birisinin nitelikli elaman bulaması olduğunu kaydetti. Nitelikli iş ile nitelikli elaman arayanların buluşmasını sağlayan projelerden bir tanesinin de kendi yaptıkları çalışma olduğunu sözlerine ekleyen Vali Aksoy, "Bu kapsamda insan kaynakları uzmanlığı alanında yetişmiş olan değerli gençlerimiz bundan sonraki süreç içerisinde bu alanda ihtiyaç duyulduğunda ilk başvurulacak kişiler olarak sizler değerlendirilmiş olacaksınız." dedi. Toplam maliyeti yaklaşık 62 bin lira olan projenin parasal olarak yüzde 84'ünün Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan geri kalan kısmının ise valilikten temin edildiğini kaydeden Proje Koordinatörü Hayri Şen ise, "Proje kapsamında 107 adet başvuru oldu. Yapılan ön değerlendirme ve mülakatlar sonucunda kentte yaşayan İş-Kur'da kaydı bulunan 20-29 yaş aralığındaki ön lisans mezunu 40'ı asil 42 genç seçilmiştir.


Proje kapsamında katılımcılara 80 saat teorik, 120 saati mesleki olmak üzere 200 saatlik İnsan Kaynakları Planlaması, Ücretlendirme, Kariyer Planlama, Yönetim Psikolojisi, Mesleki İngilizce gibi derslerin verildiğini vurgulayan Şen, başarı gösterenlerden 14 kişinin özel sektör firmalarınca istihdam edildiğini hatırlattı. Konuşmaların ardından İnsan Kaynakları Uzmanlarına sertifikalarını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.