• İHSANBAŞKAN
SAĞLIK Haber Girişi : 22 Ekim 2021 10:39

Isırgan otunun mucizevi faydaları

Isırgan otunun mucizevi faydaları
Boğaz ve akciğerlerideki mukoz azaldığında kişi nefes almakta zorlanır. Bu da genellikle virüslerden kaynaklı mukozlardaki nem oranının azalmasına yol açar.

ISIRGAN OTU

 

Boğaz ve akciğerlerideki mukoz azaldığında kişi nefes almakta zorlanır. Bu da genellikle virüslerden kaynaklı mukozlardaki nem oranının azalmasına yol açar. 


Nefes aldıkça göğüs sıkışması ve öksürük krizleri beraberinde gelir. İbn-i Sina bunu önlemenin en iyi yolunun ısırgan otu olduğunu söyler. Dokunulduğunda cilte ciddi kaşıntıya neden olan ısırgan otunun kaynatıp tüketerek boğaz ve akciğerlerdeki mukozların nem oranını artırır. Ayrıca ısırgan otu içerdiği ve ciltte yakıcı etki yapan madde sayesinde vücuttaki tüm virüslerin hücrelere ya da organlara yapışmasını önler.


ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

 

1. Böbrek Taşı:

 

Isırgan otunun en büyük faydalarından birisi böbrek taşı atımında kişilere yardımcı olmasıdır. Isırgan otu içerisindeki maddeler böbrek, safra kesesi ve mesanede oluşan taş veya kumun atılımını kolaylaştırır. Buna ek olarak taş oluşumunu da engeller. Bundan dolayı kullanılması gereken bir besindir.

 

 

2.Kanın Temizlenmesini Sağlar:

 

Isırgan otu içerdiği yüksek miktardaki C Vitamini ve demir birleşimi sayesinde kırmızı kan hücresi üretiminin artmasını sağlar. Böylece kişilerin yaraları hızlı iyileşir ve enerji seviyeleri artar. Bu özellik sayesinde ısırgan otu tüketen kişilerde anemi kansızlık) riski azalır.

 

3.Solunum Sorunlarını Geçirir:

 

Isırgan otu, astım, saman nezlesi ve diğer mevsimsel alerjilerin oluşturduğu solunum sorunlarının tedavisinde kullanılır.

 

4.Eklem Ağrılarına İyi Gelir:

 

Isırgan otu, eller, dizler ve kalçalarda eklem ağrısı yaşayan kişilerin ağrılı bölgelerine sürülerek acının hafifletilmesinde kullanılır. Ayrıca tüketildiğinde de rahatlatır. Eklem ağrıları için tavsiye edilen şey ısırgan otu banyosudur. Romatizma ağrılarını da hafiflettiği söylenmektedir. Isırgan otu 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ılıması beklenip romatizma ağrısı bulunan yere masaj yapılarak uygulandığı takdirde ağrılar büyük ölçüde yok olur.

 

5.Prostata İyi Gelir:

 

Prostat kanseri başta olmak üzere prostat ile ilgili idrar yapma, idrar torbası boşaltımı ve idrar sonrası damlama gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Aynı zamanda israr sonrası yanma ve idrar akışı yavaşlığı gibi sorunlarda da tedavi için kullanılır.

 

 

 

6.Cilde İyi Gelir:

 

Isırgan otu sivilcenin şiddetini azaltır. Hatta bakteriyel enfeksiyonları önleme özelliği olduğundan sivilce oluşumunu da engeller. Antioksidan özellikleri sayesinde de yara izlerini azaltır. Tonik ya da maske olarak kullanılabilir.

 

7.Egzama:

 

Egzama rahatsızlıklarını geçirmede kullanılır.

 

8.Kanser:

 

Isırgan otu tüketimi birçok kanserin oluşumunu engeller.

 

9.Diş:

 

Diş eti iltihabı yüzünden oluşan kanamayı azaltır.

 

10.Böcek Isırıkları:

 

Böcek ısırıklarının kaşıntı ve ağrısını hafifletir.

 

ISIRGAN OTU ÇAYI NASIL YAPILIR?

 

Isırgan otu çayı yapımında kurutulmuş ısırgan otu kullanılır. Isırgan otunun kurumuş yaprakları ve çiçekleri ile çay yapılır. Kaynamış su içerisine kuru ısırgan otu yaprağı ve çiçekleri atılarak yaklaşık 5 dakika demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra ılık bir şekilde tüketilmelidir.

 

ISIRGAN OTU ÇAYI GÜNDE KAÇ BARDAK İÇİLİR?

 

Isırgan otu çayı sabahları kahvaltı yapmadan 30 dakika önce aç karna 1 bardak tüketilmelidir. Günde ise 1-2 bardak içilmelidir.

 


Etiketler : Isırgan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.