IŞİD'E AİT FAALİYET VE TÜM SEMBOLLER YASAKLANDI

DÜNYA Haber Girişi : 13 Eylül 2014 18:26
IŞİD'E AİT FAALİYET VE TÜM SEMBOLLER YASAKLANDI
Almanya'da Irak ve Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) her türlü faaliyetleri resmen yasaklandı. Yasak kararanı açıklayan İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yasak çerçevesinde IŞİD'i çağrıştıran her türlü sembol ve faaliyetlere izin vermeyeceklerini
Almanya'da Irak ve Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) her türlü faaliyetleri resmen yasaklandı. Yasak kararanı açıklayan İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yasak çerçevesinde IŞİD'i çağrıştıran her türlü sembol ve faaliyetlere izin vermeyeceklerini söyledi.
Almanya'da IŞİD resmen yasaklandı

IŞİD'e bağlı çetelerin özellikle 3 Ağustos 2014 günü Şengal ve çevresinde gerçekleştirdiği katliamların ardından Almanya'da IŞİD'in yasaklanması gündeme gelmişti. Başta Sol Parti milletvekilleri olmak üzere çok sayıda siyasetçi IŞİD'in derhal yasaklanması için Merkel hükümetine çağrılar yapmıştı.

"BUGÜNDEN İTİBAREN YASAKLANDI"

Hükümetin yasağa ilişkin çerçeveyi hazırlamasından sonra bugün başkent Berlin'deki İçişleri Bakanlığı'nın binasında basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere terör örgütü IŞİD'in yasaklandığını duyurdu. Yasağın örgütle ilgili her şeyi kapsadığını bildiren Maiziere "Sosyal medyada, gösterilerde ve kamuoyunda açık bir şekilde IŞİD'in simgelerinin kullanılması bugünden itibaren yasaklandı" diye konuştu.  

Etiketler : IŞİD
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.